Románia: tartalékosan lett meg a Sepsi első döntetlenje

Vágólapra másolva!
2017.09.16. 19:27
Temesváron ért el gól nélküli döntetlent a Sepsi OSK labdarúgócsapata a román élvonalban, a székelyföldi együttesnek ez volt az első iksze, amióta felkerült a Liga 1-be.

Pedig Valentin Suciu együttese jónéhány alapemberét nélkülözte a szombat délutáni találkozón: Hadnagy Attila, Mitra Szilárd, Fülöp István, Issa Thiaw és Patrick Petre sérülés, Constantin Dima pedig miatt nem játszhatott, az NB I-ben is megfordult Linas Pilibaitisszel pedig hét közben szerződést bontott a szentgyörgyi klubvezetés. A vendégeknél ezért először kezdett a montenegró Sztefan Nikolics és a macedón Milovan Petrovikj, valamint Sandu Iovu.

A házigazda ACS Poli zsinórban három győztes találkozó után fogadta a Sepsi OSK-t, a bánságiak az előző két fordulóban a listavezető CFR-t és a Dinamót is megverték. Ezúttal azonban lassan és körülményesen támadgattak a temesváriak, az első félidőben csak Birnoi közeli, de éles szögből leadott lövését kellett védje Fejér Béla, míg Sepsi egyetlen helyzete Nikolics kiugrása után volt, de az erőtlen lövést a hátvéd Melinte érte be és vágta ki a kaput torkából.

A lagymatag, eseménytelen foci a második félidőre is jellemző volt, a csapatok többet törődtek sárgalapok és 11-esek reklamálásával, mint a labdával. Csak az utolsó negyedórára pörgött fel a meccs, Nikolics újabb kiugrását Curileac kapus állította meg, Fejér pedig Seroni közeli kapáslövését védte kézilabdás módra. A Sepsi OSK ezzel második egymást követő kiszállásán szerzett pontot, miután a bajnokság elején csak hazai pályán tudott nyerni. A szentgyörgyi együttes 10 forduló után 10 ponttal a 11. helyen áll a 14 csapatos Liga 1-ben, előnye öt pont az osztályozót érő 12., és hat a kiesést jelentő 13. pozícióhoz képest.

Román Liga 1
10. forduló

ACS Poli Timisoara–Sepsi OSK 0-0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik