Románia: szívrohamot kapott a kispadnál a Fradival bajnok Neagoe – videó

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 22:35
null
Szívrohamot kapott Eugen Neagoe (Fotó: AFP)
Meccs közben összeesett Eugen Neagoe, a román élvonalbeli Dinamo Bucuresti nyáron kinevezett vezetőedzője. Az 51 esztendős román szakembert – aki az előző két évadban a Sepsi OSK-t irányította – kórházba szállították, állapota stabil.

 

Negyedszázados rossz sorozatot tört meg vasárnap este az Universitatea Craiova a román élvonalban: a Honvéd következő Európa Liga-ellenfele 1994 óta először győzött Bukarestben a Dinamo ellen.

A mérkőzést rendkívül rossz minőségű pályán játszották, a Nemzeti Aréna kiégett játéktere csak nyomokban tartalmazott füvet. A foci sem volt sokkal jobb, a Craiova valamivel többet birtokolta a labdát, de komoly helyzet egyik oldalon sem akadt.

A 25. percben Eugen Neagoe, a Dinamo edzője – aki az 1994–1995-es idényben játékosként bajnoki címet nyert a Ferencvárossal – szívrohamot kapott a kispadon, és amíg a mentőorvosok az életéért küzdöttek, Kovács István játékvezető félbeszakította a találkozót. Mintegy negyedóra múlva a mentőautó kórházba szállította Neagoét, a mérkőzés végére pedig érkezett a hír, hogy állapota stabilizálódott.

Emanuel Roşu on Twitter

BREAKING NEWS: Absolutely shocking stuff during the big Dinamo vs Craiova derby Dinamo manager Neagoe collapsed on his bench. He is now taken care of by the doctors on the ambulance. Players are crying, fans petrified. Shocking scenes https://t.co/mSNHweOZmZ



 

A vendégszurkolók Neagoe nevét skandálták, akit játékoskarrierjének java Craiovához köt, és edzőként is dolgozott az Universitateánál, miközben a Dinamo ultrái, akik júniusi kinevezésekor már a bemutatását is megakadályozták, ezalatt is kifütyülték saját edzőjüket.

Az újrakezdés után tíz perccel, az első félidő egyetlen kaput találó lövésével vezetést szerzett a Craiova, a jobbról befele cselező Cristian Barbut tűzte rá a labdát, amely a hazaiak védőjén, Mihai Popescun megpattanva vágódott a kapuba. A szünet után a Dinamo próbált támadni, de a Craiova védelme könnyedén megállította a hazai támadásokat: a bukaresti csapat egyetlen kaput találó lövéssel zárta a meccset. A győzelem sorsa a 66. percben dőlt el végleg, amikor Antoni Ivanov közeli erős lövését nagy bravúrral hárította Riccardo Piscitelli, a Dinamo kapusa, a kipattanó labdát azonban Mihai Roman két lépésről a kapuba fejelte.

A két forduló után hatpontos Craiova csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a második helyre a szintén százszázalékos Viitorul mögött, míg a Dinamo pont nélkül, 0–7-es gólkülönbséggel utolsó a Liga 1-ben.

ROMÁNIA, LIGA 1
2. FORDULÓ

Dinamo–Universitatea Craiova 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik