Románia: Júlio Baptista aláírt, magyar válogatott csapattársa lesz – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 16:20
null
Júlio Baptista aláírt a kolozsvári CFR-hez (Fotó: cfr1907.ro)
A Lang Ádámot is a soraiban tudó kolozsvári CFR a hivatalos oldalán jelentette be a brazil Júlio Baptista szerződtetését.

 

A korábban az Arsenalban és a Real Madridban is futballozó támadó 2016-ban az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Orlando City labdarúgója volt, az év végén lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbítottak meg – azóta Baptista szabadon igazolható volt.

A CFR nem adott tájékoztatást arról, hogy hány évre szóló megállapodást kötött a 36 esztendős, 47-szeres brazil válogatott futballistával.

Habár az elmúlt évtizedben az idegenlégiósok folyamatosan a Liga 1 játékosállományának 30-40 százalékát adták (csak a mögöttünk hagyott négy fordulóban már 96 lépett pályára a tizennégy csapatban), ilyen neves külföldi labdarúgó még sohasem igazolt át a román első osztályba.

Az Európa-liga csoportkörébe vágyó, valamint címvédésre készülő CFR-nek a Liga 1 szintjén két kiváló centere van a legutóbbi gólkirály George Tucudean és a francia Billel Omrani személyében, a nyáron érkezett kameruni Robert Ndip També eddig csak 38 játékpercet kapott. Mellettük kellene beverekednie magát a Fenevad becenevű brazilnak a csapatba, bár esélyeit növeli, hogy elődeivel ellentétben António Conceicao a rotáció híve, a portugál edző érkezése óta meccsenként 4-5 változást is végrehajt a kezdőcsapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik