Románia: idegenben győzött a Sepsiszentgyörgy

Vágólapra másolva!
2018.10.20. 22:15
null
Miriuta László csapata legyőzte a Sepsi OSK-t (Fotó: Facebook.com/osksepsi, archív)
A Sepsiszentgyörgy idegenben 3–2-re legyőzte a Viitorult a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. körében.

 

Háromszor szerzett vezetést a Prosser Dánielt nem nevező Sepsi OSK a Viitorul otthonában, és harmadszorra már meg is tudta őrizni az előnyét, győzelemmel örvendeztetve meg a csapatot a Fekete-tenger partján fekvő Ovidiuba elkísérő tucatnyi szurkolóját.

Az első félidő hazai fölénye ellenére a székelyföldi csapat szerzett vezetést: Nouvier szögletét Viera csúsztatta meg, és Jovanovic fejéről került a hálóba a labda. A Viitorul válasza gyorsan, és szintén szögletből jött: Luchin bólintotta a bal sarokba a labdát.

Öt perccel később Dragus lövésénél a léc mentette meg a szentgyörgyi csapatot, a félidő végén pedig Niczuly Roland kapus, aki néhány másodpercen belül hárított három közeli lövést. A másik oldalon Draghici elfutása után büntetőt reklamáltak a vendégek, ám Coltescu játékvezető nem látta szabálytalannak De Nooijer becsúszását, így a Sepsi szélsője kapott sárga lapot műesésért.

A Viitorul lendülete a 60. perc környékén fulladt ki, innen kezdve már a székelyföldi együttes kezdeményezett, és Draghici középre tett labdáját a csereként beállt Mensah be is vágta a bal alsóba. A hazaiak egy újabb szöglet után még egyenlítettek, Baluta használta ki Niczuly rosszul sikerült öklözését, de négy perccel a lefújás előtt Tandia jobb oldali egyéni akciója után a hosszú sarokba lőtte a Sepsi OSK győztes gólját.

Vereséggel mutatkozott be Miriuta László az FC Hermannstadt edzőjeként, a hazai mérkőzéseit Marosvásárhelyen rendező nagyszebeni csapatot az Astra Giurgiu győzte le. A kapura végig jóval veszélyesebb vendégcsapat a második félidő közepén büntetőből szerezte meg a vezetést, majd egy szöglet után szerzett góllal biztosította be a sikerét. A Hermannstadt 8 ponttal továbbra is az utolsó előtti helyen áll.

ROMÁNIA
LIGA 1, 12. FORDULÓ
Viitorul–Sepsi OSK 2–3
(Luchin 13., Baluta 81., ill. Jovanovic 7., Mensah 66., Tandia 86.)
FC Hermannstadt–Astra Giurgiu 0–2 (Llullaku 60. – 11-esből, Erico 74.)

Az élmezőny: 1. CFR 23 pont, 2. FCSB 21, 3. Astra 20, 4. Gaz Metan 20, 5. Sepsi OSK 19, 6. Viitorul 19.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik