Románia: a Kisvárdára tartó Miriutát a fegyelmi bizottság elé citálnák

B. M., V. GY.B. M., V. GY.
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 08:09
null
Tömegjelenetek a Hermannstadt–Dunarea Calarasi meccsen (Fotó: sport.ro)
Korábbi játékosa, Steliano Filip a fegyelmi bizottság elé citálná a jelenleg az FC Hermannstadtot irányító, de Kisvárdára tartó Miriuta Lászlót a vasárnapi balhé miatt.

Vélhetően nem befolyásolják Miriuta László további karrierjét a vasárnap történtek. A jelenleg még a román Hermannstadtnál dolgozó szakember megerősítette, mindenben megegyezett Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával, s amint véget ér a román élvonal osztályozója, bejelentik érkezését a kispadra. A leendő vezetőedző elfogadta a felkínált feltételeket, mert mindenképpen Magyarországon kíván dolgozni. A sportigazgató már intézi az erősítésekkel kapcsolatos ügyeket, ő pedig egyedül érkezik új csapatához.

Igaz, addig történhetnek meglepő események Romániában. Merthogy Miriuta fegyelmi bizottság elé citálását követeli egykori játékosa és vasárnapi ellenfele, Steliano Filip.

A Dunarea Calarasi balhátvédje a Hermannstadt ellen az utolsó pillanatban elveszített (2–1) találkozó hajrájában kirobbant tömegverekedésben kapott egyet a hátára a nagyszebeni csapat edzőjétől, akivel másfél éve még együtt dolgoztak a Dinamónál.

A meccs összefoglalója, a balhé 1:43-tól

A balhét a szebeni csapat lecserélt csatára, Stefan Blanaru robbantotta ki, amikor levonszolta a pályáról Daniel Benzart, a Dunarea földön fekvő, ápolást kérő játékosát. A 90. percben, 1–1-es állásnál a kispadok előtt történt az eset, és pillanatok alatt Rejtő-regényekbe illő tömegverekedésbe torkollott, amelyben a két csapat szinte minden játékosa és vezetője belekeveredett.

„Nem hiszem el, hogy a volt edzőm ilyet tett velem. Szemből biztosan nem tudott volna megütni” – állítja Filip, hozzátéve, hogy ő csak a csapattársát bántalmazó szebeni játékost akarta megfékezni.

A korábbi magyar válogatott labdarúgó nem kommentálta az esetet, a mérkőzés után csakis csapata küzdőszellemét dicsérte, mondván, ilyen kiváló jellemű játékosokkal korábban csak a kolozsvári CFR-nél dolgozott együtt.

Az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában aratott győzelemmel a nagyszebeni csapat elkerülte a közvetlen kiesést a Liga 1-ből, de osztályozót kell játszania a másodosztály harmadik helyén végző kolozsvári Universitatea ellen. Hétfőn a román szövetség bukaresti székházában az osztályozó mérkőzéseinek sorrendjét is kisorsolták: a párharc első meccsét vasárnap rendezik meg a Cluj Arénában, a visszavágót június 12-én Nagyszebenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik