Román Kupa: túlórázott az élvonalbeli ellenfélért az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 16:29
null
Megszenvedett, de továbbjutott a Csíkszereda (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Hosszabbításban kicsikart győzelemmel jutott fel a Román Kupa 32-es főtáblájára az FK Csíkszereda, amely szerda délután Brassóban nyert a harmadik ligás SR Municipal ellen 1–0-ra.

 

A másodosztályú székelyföldi együttes ugyan az első perctől az utolsóig uralta a mérkőzést, ám támadói roppant pontatlanul lőttek, még a ziccerig kijátszott helyzetekben is ritkán találták el a kaput.

A legnagyobb csíki helyzetek a második félidő elején maradtak ki, előbb Bor Dávid fejelt közelről a lécre, a kipattanó labdát pedig Mészáros András vágta fölé, majd az egyedül kiugró Botorok János a kapusba lőtt. Az előző két körben is 11-esekkel továbbjutó hazai csapat a hosszabbításban is kivárásra játszott, ám végül az FK két utánpótláskorú játékosa eldöntötte a továbbjutást: Salvatore Marrone balról középre adott labdáját az ötösön magára hagyott Botorok a bal alsó sarokba fejelte.

A következő körben már a Liga 1 csapatai is bekapcsolódnak a kupaküzdelmekbe, így Csíkszereda a két évvel ezelőtti, Dinamo ellen kiharcolt negyeddöntőbe jutás után most újra élvonalbeli ellenfelet fogadhat.

ROMÁN KUPA
4. FORDULÓ
SR Municipal Brasov (III.)–FK Csíkszereda (II.) 0–1
(Botorok 110.) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik