Román Kupa: a Sepsin kívül bárkit elfogadna ellenfélnek a Csíkszereda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 13:13
null
Óriási sikert ért el a csíkszeredai csapat (Fotó: Manases Sándor)
Nem ment a bukaresti csapatoknak a Román Kupa nyolcaddöntőjében, ugyanis csütörtökön az FCSB (az egykori Steaua) mellett kiesett a Dinamo is. Utóbbit a harmadosztályú Csíkszereda búcsúztatta, amely biztosan élvonalbeli riválist kap a legjobb nyolc között.

Az FK Csíkszereda 3–3-as döntetlen után 11-esekkel búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamót, és vendégek edzője, Mircea Rednic szerint a hazaiak abszolút megérdemelték a továbbjutást.

„A labdarúgás iránti tiszteletből mindenképpen leckét adott nekünk az FK Csíkszereda. A házigazda hitt az esélyben, játékosai megharcoltak minden labdáért, agresszívek voltak, úgy játszottak, ahogy a profi futballistának játszania kell. Összességében nem érdemeltük meg a továbbjutást. Gratulálok a Csíkszeredának, és azt kívánom, jussanak fel a másodosztályba. Megérdemlik. Egy kis város, nagyszívű emberekkel. Tetszett a hangulat, tetszett, ahogy biztatták kedvenceiket” – idézte a szakembert a Székelyhon portál.

A szakember elárulta, ennek a vereségnek nagyon komoly következményei lesznek. „Néhány játékostól megválunk, tisztogatás lesz a Dinamónál” – mondta.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint ezt a meccset szívbetegeknek nem lett volna szabad megnézniük. „Gratulálok minden játékosomnak, gratulálok a klub vezetőségének, hogy villanyvilágítást bérelt, köszönöm a szurkolóknak a nagyszerű szurkolást, a biztatást. Ott vagyunk Románia legjobb nyolc csapata között, bárki lesz is a negyeddöntős ellenfelünk, ajándék számunkra. Nincs preferenciám, lehet bárki az ellenfél. Illetve nem szeretnék a Sepsi OSK-val negyeddöntőzni, mert ők és mi is tovább szeretnénk jutni” – mondta.

Bordás Dániel kapus volt a tizenegyespárbaj hőse (Fotó: Manases Sándor)
Bordás Dániel kapus volt a tizenegyespárbaj hőse (Fotó: Manases Sándor)

Hozzátette, most a legfontosabb az, hogy a játékosok pihenjenek, mert nehéz bajnoki mérkőzés vár rájuk vasárnap Besztercén. A csapat a harmadosztály 5. csoportjának a második helyén áll tíz forduló után, mindössze két ponttal marad el a listavezető Lénárdfalva mögött.

Az biztos, hogy a kupában a csíkszeredaiak ismét élvonalbeli ellenfelet kapnak, ugyanis a szintén harmadosztályú AFC Turris-Oltul Turnu Magurele, valamint a második ligás CS Mioveni és az FC Universitatea Cluj is kiesett.

ROMÁN KUPA, NYOLCADDÖNTŐK
FC Hermannstadt (I. osztály)–Voluntari (I.) 3–0
Turris-Oltul Turnu Magurele (III.)–Universitatea Craiova (I.) 1–4
Politehnica Iasi (I.)–Viitorul Constanta (I.) 2–2 – 11-esekkel 3–5
Mioveni (II-)–Sepsi OSK (I.) 0–5
Universitatea Cluj (II.)–Astra Giurgiu (I) 3–4 – hosszabbítás után
Gaz Metan Medias (I.)–CFR Cluj (I.) 0–1
FK Csíkszereda (III.)–Dinamo Bucuresti (I.) 3–3 – 11-esekkel 6–5
Dunarea Calarasi (I.)–FCSB (I.) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik