Román Kupa: a kiesés szélére sodródott a CFR

Vágólapra másolva!
2019.04.03. 21:31
null
Nehéz helyzetbe kerültek Lang Ádámék (Fotó: Riti József Attila)
Hiába vezeti jelentős, ötpontos előnnyel a román Liga 1 táblázatát a CFR, a Román Kupában a kiesés szélére került, miután szerda este hazai pályán szenvedett 3–1-es vereséget a szombaton a bajnokságban legyőzött Astra Giurgiutól. A kiváló védekezéséről ismert kolozsvári csapat a szezon során másodszor kapott három gólt egy mérkőzésen, utoljára ez a luxemburgi Dudelange csapatának sikerült, augusztus végén, az Európa-liga playoffkörében.

A CFR kezdőjébe ezúttal bekerült Lang Ádám, valamint még további nyolc játékos a szombati bajnoki mérkőzéshez (1–0) képest, Dan Petrescu, a CFR edzője ugyanis csak a balhátvéd Camorát és a múltkor félidőben lecserélt jobbszélső Ionitát hagyta meg a négy nappal korábbi csapatból. A másik oldalon csupán négy változás akadt, Costel Enache a kapuscsere mellett három friss támadót (Bégue, Zoua és Alibec) küldött pályára.

A kolozsvári nézők is megérezték, hogy csapatuk nem tulajdonít kiemelt jelentőséget a találkozónak, a kezdéskor alig ezren voltak a fellegvári stadionban. A vendégek pedig az ő hangulatukat is gyorsan lehűtötték, Valentin Gheorghe lopott labdát a bal szélen Peteleutól, lefutotta Langot és éles szögből a hosszú sarokba pörgette a labdát. A CFR jobbhátvédje azonban tíz perc múlva a másik oldalon is adott egy gólpasszt, és beadása után Cristian Bud ívelt fejessel küldte a hálóba a labdát.

Az egyenlítés után a hazai csapat volt aktívabb, Males, majd Moutinho próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de előbbi kísérletét védte Miguel Santos, utóbbinál a labda elsuhant a jobb kapufa mellett. Az Astra továbbra is a balszélen kontrázott, és amikor Peteleu ismét felkínálta az üres területet Gheorghénak, a szélső beadásából Julien Bégue ismét vezetéshez jutatta a vendégeket.

A második félidő újabb vendéggóllal indult, az Alibec szabadrúgása után a bal kapufáról kipattanó labdát Butean jutatta a hálóba. Ez már az addig nagyon passzív Petrescut is felrázta, aki két alapemberének becserelésével próbálta felrázni csapatát, de Deac és Omrani sem tudta áttörni a vendégek egyre sűrűbb védelmét. Moutinho ugyan eltalálta a tizenhatos széléről a bal kapufát, de ezután már csak Lang fejese után alakult ki veszély a vendégek kapuja előtt, amikor a CFR játékosai hiába reklamáltak kezezést, Andrei Chivulete játékvezető nem büntetőt. A kisszámú hazai keménymag azonban a vereség ellenére megtapsolta a kolozsvári játékosokat, miközben a gyorsan az öltözőbe vonuló Petrescu figyelemre sem méltatták.

A második elődöntőben az Universitatea Craiova és a FC Viitorul találkozik csütörtök este, a visszavágókat három hét múlva rendezik.

ROMÁN KUPA,
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

CFR–Astra Giurgiu 1–3
(Bud 15., ill. Gheorghe 5, Bégue 35., Butean 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik