River Plate: hivatalos közlemény, nem hajlandóak Madridban játszani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.01. 16:46
Mint ismert, a Libertadores-kupa döntője kapcsán legutóbb ott tartott a történet, hogy a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg a finálé visszavágóját. A River Plate azonban most hivatalos közleményben jelezte, ők biztosan nem lépnek pályára a spanyol fővárosban.

A finálé első mérkőzését több mint két hete rendezték meg Buenos Airesben, akkor 2–2-es döntetlen született, a visszavágót azonban többször el kellett halasztani.

A második felvonás előtt a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több játékos is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Pérez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.

Mivel a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) attól tart(ott), hogy újra hasonló balhé lesz a meccs előtt, úgy döntött, Madridba teszi át a visszavágó helyszínét. A River azonban most hivatalos közleményben jelezte, a klub játékosai nem hajlandóak pályára lépni a Santiago Bernabéu Stadionban.

A River nem akar Madridban játszani… (Fotó: AFP)
A River nem akar Madridban játszani… (Fotó: AFP)

„A dél-amerikai szövetség bejelentésére reagálva a River Plate ezennel megerősíti, hogy nem járul hozzá a mérkőzés helyszínének módosításához. Ezzel ugyanis nemcsak a klub kerülne hátrányos helyzetbe, hanem a 66 ezer szurkoló is, aki már megvásárolta jegyét a találkozóra” – olvasható a cariverplate.com.ar oldalon.

A Rivernél hozzáteszik, érthetetlen, hogy egy olyan ország, amelyre rábízták a G20 politikai-gazdasági csúcstalálkozót, képtelen megrendezni egy futballmeccset, és csak azért, mert egy csapat drukker képtelen megfelelően viselkedni, rögtön áthelyezik Argentína történetének egyik legfontosabb találkozóját Európába.

A labda tehát újra a CONMEBOL térfelén pattog, jelen állás szerint ugyanis nem lesz meccs Madridban…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik