Red Bull Neymar Jr’s Five: brazil körülmények között készültek Budapesten

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 14:20
null
Az edzéseket a BME Sporttelepén tartották meg (Fotó: redbull.hu)
Intenzív felkészülésen van túl a Red Bull Neymar Jr’s Five világdöntője előtt a Zsírkréták együttese, amelynek tagjai minden edzés előtt felállították a hivatalos kapukat és palánkokat, majd utána el is bontották.

 

A Neymar's Five magyarországi selejtezőjét 2018 után idén is megnyerő Zsírkréták kispályás futballcsapat tagjai a BME Sporttelepen készültek a brazíliai tornára, amelyre július 9-én, vagyis kedden indul a társaság.

Bár a brazíliai út nyilvánvaló jutalom a hazai teljesítményért, a játékosok nem nyaralásnak fogják föl, kőkemény tréningekkel készültek, és egy kicsit másképp, mint egy évvel ezelőtt.

Az összeszerelés sem kis munka (Fotó: redbull.hu)
Az összeszerelés sem kis munka (Fotó: redbull.hu)



Már a bemelegítés is különleges volt. Miután a cókmókokat lerakták a pálya szélén, már indultak is a közeli tárolóhelyiségbe, ahol a Red Bull Neymar Jr's Five hivatalos kapuit és palánkjait tárolják – természetesen elemeire szétszerelve.

Készül a pálya (Fotó: redbull.hu)
Készül a pálya (Fotó: redbull.hu)



Ilyenkor kezdődik a cipekedés (van ám súlyuk az elemeknek, nem beszélve a támasztásra szolgáló betontömbökről), majd ki-ki a legjobb mérnöki tudását latba vetve (végül is a BME futsalcsapatának játékosairól beszélünk) nekiesik a csavaroknak, csavarhúzóknak, hogy elkészüljön a pálya.

Van ám tömege a betontömbnek is (Fotó: redbull.hu)
Van ám tömege a betontömbnek is (Fotó: redbull.hu)



„Mire befejezzük az edzéseket, biztosan rutinfeladat lesz – jegyezte meg még az egyik gyakorlás előtt Andorka Kristóf.Annyira nem nehéz egyébként, húsz-huszonöt perc alatt össze- és szét is lehet szerelni. Ez belefér szerintem, ennyit bőven megérnek a kapuk. Ha már itt vagyunk és megkaptuk ezt a lehetőséget, akkor szeretnénk kihasználni azt, amit ki tudunk hozni belőle. Megpróbálunk annyira felkészülni, amennyire csak tudunk, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Még egy kis igazítás (Fotó: redbull.hu)
Még egy kis igazítás (Fotó: redbull.hu)



A szerelés valóban nem annyira nehéz, ki gondolná, hogy a legnehezebb feladat a hálók felhelyezése a kapura – néha a legkönnyebbnek tűnő dolgok fognak ki igazán az emberrel. Miután ezzel is megvannak, már csak a kapu előtti félköröket kell mészporral kijelölni és aztán (a különleges bemelegítés után) már kezdődhet is a tréning, mely során azért jól láthatóan sokkal otthonosabban érzik magukat a srácok.

Azért a játék a fő profil (Fotó: redbull.hu)
Azért a játék a fő profil (Fotó: redbull.hu)



„Tavaly csak a selejtező és a döntő során láttuk ezeket a kapukat, úgyhogy ez most nagyon nagy segítség, mert nagyon sokat számít az, hogy ott van a palánk, meg tudjuk húzni a félkört úgy, ahogy lesz majd Brazíliában, vagyis teljesen olyan körülmények között tudunk készülni, mint kinn. Sokat számít, ha hozzá tudunk szokni ahhoz, hogy minden visszajön, és hova jön vissza a labda”– tette hozzá Andorka.

A játék során az emberelőnyös és az emberhátrányos szituációkat is gyakorolják a játékosok (Fotó: redbull.hu)
A játék során az emberelőnyös és az emberhátrányos szituációkat is gyakorolják a játékosok (Fotó: redbull.hu)



Természetesen ez egy amatőr torna, mindenki dolgozik, vizsgákra készült, úgyhogy csak késő este volt lehetőség összehozni a gyakorlásokat, de a heti két-három alkalmat mindenki igyekezett beütemezni a hetébe – ehhez talán még nagyobb motivációt jelentettek az idei körülmények.

A csapat lelkesen mesél a torna előtti készülődésről (Fotó: redbull.hu)
A csapat lelkesen mesél a torna előtti készülődésről (Fotó: redbull.hu)

 

„Mindenki nagyon rá van pörögve erre az egészre, mindenki örül, hogy visszamehetünk, és úgy vagyunk vele: tavaly élveztük, hogy egyáltalán ott vagyunk, most másodszor próbáljunk valamit elérni is, aztán meglátjuk, hogyan sikerül” – zárta Andorka.

EMLÉKEZTETŐÜL – NEYMAR'S FIVE
MAGYAR DÖNTŐ

Zsírkréták–Alibi SC 1–0

VILÁGDÖNTŐ
július 12–13., Brazília

SZABÁLYOK
Negyedik alkalommal hívja ki párbajra a világ legjobb amatőr focistáit Neymar, a Paris Saint-Germain brazil világklasszisa. A Red Bull Neymar Jr's Five focibajnokság idei fordulóján a szabályok hűek maradnak ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet a focilegenda gyerekkorában is játszott Sao Paulo utcáin.

Az 5 fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tart, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát. A meccs tehát az idő lejárta előtt is véget érhet, ha az egyik félnek elfogynak a játékosai.
A boldog győztesek (Fotó: Red Bull)
A boldog győztesek (Fotó: Red Bull)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik