Real: verseny a szupertehetségért – a Poollal és a Dortmunddal

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 06:35
null
A 17 éves, U21-es válogatott Camavingáért nagy harc kezdődhet a nyáron (Fotó: AFP)
A Marca szerint a Real Madrid nyáron a Liverpoollal és a Borussia Dortmunddal versenghet a Rennes 17 éves, francia U-válogatott középpályásáért, Eduardo Camavingáért.

 

A Transfermarkt jelenleg a Rennes-ben szereplő Eduardo Camavingát tartja a legértékesebb 18 év alatti labdarúgónak 42 millió euróval, de a múlt héten megjelent CIES-kimutatás szerint is az U21-es francia válogatott játékos a legértékesebb futballista a korosztályában.

Nem véletlen, hogy a hírek szerint olyan sztárklubok állnak érte sorban, mint a Real Madrid, a Liverpool és a Borussia Dortmund. A spanyol Marca persze arról ír, hogy a védekező középpályás legszívesebben a Realt választaná. A madridi lap egyúttal kifejti, hogy Camavinga jól jöhetne a királyiak számára, mert tehermentesíthetné a brazil Casemirót. Úgy vélik, fiatal kora ellenére már van megfelelő rutinja, hiszen 36 tétmeccsen játszott ebben az idényben a Rennes-ben, ráadásul már az előző évadban, 16 esztendősen debütált a francia élvonalban.

A France Football magazin nemrég egyébként a Dortmundot jellemezte úgy, hogy előnyben van a Camavingáért folyó versenyben, kiemelve, hogy 50-60 millió euróért kelhet el, amivel a futballtörténelem legdrágább 18 év alatti játékosává válhatna. A francia lap szerint a Borussiánál kiemelt projektként tekintenek a középpályás szerződtetésére, jól illene a klub profiljába, és a cikk azt is megemlítette, hogy a Dortmund négy éve már szerződtetett egy nagy tehetséget Rennes-ből, Ousmane Dembélét, akit később 125 millió euróért adott el a Barcelonának. Továbbá arra is emlékeztet az írás, hogy a Rennes a francia milliárdos, Francois Pinault érdekeltségi körébe tartozik, akinek egyik cégéhez kötődik a Puma sportszergyártó, amely a francia és a német csapatnak is a mezbeszállítója.

Camavinga lehetséges átigazolásával kapcsolatban a szintén francia L’Équipe arról írt februárban, hogy a Rennes éppen azért bontott szerződést Olivier Létang ügyvezető elnökkel, mert titkos tárgyalásokat kezdett a Reallal a játékos eladásáról. Jelen helyzetben egyvalami tűnik biztosnak: Camavingáról még hallani fogunk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik