Real: „A vodkásüveg volt a legjobb barátom Madridban”

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 21:18
null
Sneijder 2007-től 2009-ig volt a Real Madrid játékosa (Fotó: AFP)
Pénteken jelenik meg a közelmúlt egyik legjobb futballistája, Wesley Sneijder önéletrajzi könyve. A 2019-ben visszavonuló középpályás írásából már csütörtökön a nyilvánosság elé került egy részlet – a most 36 éves korábbi játékos őszintén vall magánéleti problémáiról.

Sneijder korábban is elismerte, hogy bizonyos dolgokról nem szívesen mondott le pályafutása során – így például az alkoholról sem. A könyvéből előzetesen publikált részlet – amelyet az ESPN idéz – is erről tanúskodik, és arról az időszakról szól, amikor a holland a Real Madrid játékosa volt.

„Fiatal voltam, élveztem a sikert és a figyelmet. Valószínűleg itt mentek félre a dolgok. Nem drogoztam, de alkoholt fogyasztottam, és úgy éltem, mint egy rocksztár. Hozzászoktam ehhez, mint a legjobb játékosok egyike.”

„A Real Madrid játékosaként folyamatosan hódolnak neked. Minden egyes félrelépésedet azonnal megbocsátják a státuszod és a népszerűséged miatt. Még akkor is, ha jártam az utcákat, többezer eurókat költöttem el, és néha az egész bárt meghívtam egy-egy körre. Nem mondhatnám, hogy nagyon ellenálló voltam.”

Sneijder a válással végződő első házasságáról is beszélt.

„Egyedül maradtam, keveset láttam a kisgyermekemet, az elég sz.r volt. Én pedig rossz vagyok az egyedüllétben. Miért lennék egyedül, ha van elég barátom, akikkel időt tölthetek? Nem vettem észre, hogy a vodkásüveg lett a legjobb barátom.”

Az egyik segíteni próbáló honfitárssal, Ruud van Nistelrooyjal (Fotó: AFP)
Az egyik segíteni próbáló honfitárssal, Ruud van Nistelrooyjal (Fotó: AFP)

A holland játékos elárulta, hogy honfitársai próbálták változásra bírni, de nem jártak sikerrel.

„Elég jól ment a játék, de Arjen Robben és Ruud van Nistelrooy bátorított, hogy lehetnék ennél jobb is. Továbbra is sokat játszhattam, de nem olyan jól, nem olyan élesen, kevésbé koncentráltan, mint addig. A hozzáállásom méltatlan volt a Real Madridhoz. Hazudtam magamnak azt illetően, hogy jól mennek a dolgaim, de tartottam a szintet a futball-intelligenciámnak köszönhetően. Fizikálisan sokat romlott az állapotom, kevesebbet futottam, az ügyességemmel és a rúgótechnikámmal pótoltam sok hiányosságomat. Azt hittem, senki sem veszi észre.”

Sneijder 2007-től két éven át játszott a Real Madridban, 66 mérkőzésen 11 góllal és 12 gólpasszal segítette a királyiakat, akikkel bajnoki címet és spanyol Szuperkupát nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik