Rajt Olaszországban és Spanyolországban

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 12:37
null
Theo Walcott sokat tehet azért, hogy az Arsenal végre idegenben is nyerjen (fotó: Action Images)
Ezen a hétvégén már mind a négy nagy bajnokság (Premier League, Primera División, Serie A, Bundesliga) küzdelmei folynak, így bőven csemegézhetnek a labdarúgás szerelmesei. Angliában az Arsenal egy közel féléves sorozatot zárna le, míg a Blackburn megszerezné az ezredik élvonalbeli győzelmét. Németországban Szalai Ádámék ellen térhet vissza Diego. Olaszországban az újonc Cesena ellen kezd a Roma, Rudolf pályára léphet a nyitómérkőzésen, Spanyolországban pedig a Levante elleni meccs vár a BL-selejtezőn elbukó Sevillára.

PREMIER LEAGUE

Az angol bajnokság szombati játéknapján először a Blackburn és az Arsenal csap össze. A Rovers otthonában az előző szezonban rendre megszenvedtek a nagycsapatok, mivel a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is csak döntetlent ért el, az Arsenal pedig kikapott májusban.

A londoniaknak a Blackpool ellen 6–0-ra megnyert mérkőzésen mutatott játékukra lesz szükségük, ha felül akarnak kerekedni, ráadásul győzelem esetén egy hosszú negatív sorozat végére tehetnek pontot: Arsene Wenger együttese ugyanis március óta nem tudott idegenben meccset nyerni (akkor a Hull otthonából hozta el a három pontot).

A Blackburn számára jubileumi nap lehet a mai: diadal esetén ugyanis az ezredik élvonalbeli sikerét érheti el, ami korábban csak tizenegy gárdának jött össze. Az Arsenal új szerzeménye, Sebastien Squillaci még nem szerepelhet, rajta kívül nem bevethető Samir Nasri, Nicklas Bendtner és Aaron Ramsey sem. Laurent Koscielny viszont visszatérhet az eltiltása után.

A Chelsea fantasztikusan kezdte a bajnokságot, az első két meccsét 6–0-ra nyerte meg. Ebben a fordulóban a Stoke látogat a Stamford Bridge-re, amely az előző szezonban hét kapott góllal térhetett onnan haza. A City most sincs formában: az első két bajnokiján vesztesen hagyta el a pályát, míg a Chelsea otthonában 1974 óta nem tudott győzni.

Ezen a mérkőzésen mutatkozhat be a londoniaknál Ramíres, a 17 millió fontért szerződtetett brazil középpályás, Braniszlav Ivanovics viszont hátsérülése miatt kihagyhatja a meccset.

A Manchester United a West Hamet fogadja, és Sir Alex Ferguson pihentetni kívánja Paul Scholest, így Michael Carrick és Ryan Giggs szerepelhet a középpálya közepén. A Fulham elleni erőpróbát kihagyó Wayne Rooney visszatérhet, és megtörheti rossz sorozatát: a támadó 13 mérkőzés, egészen pontosan 1081 perce gólképtelen.

A WHU a Premier League fennállása óta csak kétszer nyert az Old Traffordon: 2001 decemberében és 2007 májusában.

Gera Zoltán és Kádár Tamás együttese is pályán lesz szombaton, a Fulham a Blackpool, a Newcastle pedig a Wolverhampton stadionjába látogat. A Tottenham az első két fordulóban súlyos vereséget szenvedő Wigant fogadja.


BUNDESLIGA

Meglepetésre a forduló nyitómeccsén a Bayern München kétgólos vereséget szenvedett a Kaiserslautern vendégeként. Az újonc így két mérkőzés után hat pontot szerzett. Hasonló utat szeretne bejárni a St. Pauli is, amely az első fordulóban a Werder ellen remeklő Hoffenheimet fogadja. A két csapat első ízben találkozik az élvonalban, és érdekesség, hogy az első kör után ez a két csapat foglalta el az első két helyet.

A Wolfsburg új szerzeménye, Diego a Szalai Ádámot és Lőw Zsoltot foglalkoztató Mainz ellen térhet vissza a Bundesligába egy év torinói kitérő után. Dieter Hoeness sportigazgató szerint a játékmester remekül illeszkedik a gárda szerkezetébe. A mainziaknál Szalai az első fordulóban csereként kapott lehetőséget, de nem nyújtott rossz teljesítményt, kapufát is lőtt.

A Hannover edzője, Mirko Slomka számára pikáns lesz a Schalke elleni meccs, ugyanis korábban éppen a riválist irányította. A szakvezető szerint akár ők is legyőzhetik az első fordulóban vereséget szenvedő Schalkét. Felix Magath viszont gondolni sem akar erre.

„A játékunk jóval támadóbb lesz, mint volt Hamburgban” – mondta a vezetőedző, aki hozzátette: vissza akarnak vágni a Hannovernek, miután az tavasszal 4–2-re felülmúlta őket. Gelsenkirchenben viszont hosszabb ideje nyeretlenek az alsó-szászországiak, utolsó sikerüket 2003 májusában érték el ott.

A Frankfurt a Hamburg ellen szeretné kijavítani a Hannover elleni botlást, ám a kikötővárosiaknak is különösen fontos a meccs: Armin Veh ugyanis azt akarja, hogy csapata ne csak hazai pályán, hanem idegenben is mutasson fel valamit.

A Werder Bremen 120 perces BL-selejtezővel a lábában fogadja a Kölnt. Mindkét félnek van (lenne...) oka a javításra, ugyanis vereséggel kezdték a szezont.

„Ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk az első perctől kezdve, mint amit Genovában is produkáltunk. Nem adhatunk területet a Kölnnek” – nyilatkozta Thomas Schaaf, a brémaiak edzője. A játéknap hatodik mérkőzésén a Nürnberg és a Freiburg csap össze.


SERIE A

Szombaton két mérkőzéssel megkezdődik a Serie A, s a nyitó mérkőzésen az Udineséhez látogat a Genoa. A ligúriaiaknál az utazó keretben van az új szerzemény, Rudolf Gergely, aki számára pikáns lehet a párosítás, ugyanis szóba hozták az Udinesével is.

A másik találkozón az AS Roma fogadja a Cesenát. Claudio Ranieri, a fővárosiak edzője természetesen sikeres rajtra számít. A szakvezető nem számíthat Adrianóra, aki sérüléssel bajlódik. A Cesena 1982 januárjában nyert utoljára a „farkasok” vendégeként

Az olasz bajnokságról szóló beharangozónkat ide kattintva olvashatja.


PRIMERA DIVISIÓN

Három meccsel elindul a spanyol pontvadászat is, de a két nagy, a Barcelona és a Real Madrid még nem lép pályára. A nyitó összecsapáson az újonc Hercules bizonyíthat a Barcelona és a Real mellett eddig egyedüliként mindig élvonalban szereplő Athletic Bilbao ellen.

A nyáron erősen meggyengült Valencia Málagában kezd, míg a BL-től búcsúzó Sevilla a Hercules mellett szintén újonc Levantéhoz látogat.

A spanyol bajnokságról szóló beharangozónkat ide kattintva olvashatja.

 AUGUSZTUS 28., A SZOMBATI PROGRAM
PREMIER LEAGUE, 3. FORDULÓ
Blackburn–Arsenal  13.45 (Digi Sport)
Blackpool–Fulham  16.00
Chelsea–Stoke  16.00 (Digi Sport)
Tottenham–Wigan  16.00
Wolverhampton–Newcastle  16.00
Manchester United–West Ham  18.30 (Digi Sport)
   
BUNDESLIGA, 2. FORDULÓ
Schalke–Hannover 15.30 (Eurosport 2)
Bremen–Köln  15.30
Wolfsburg–Mainz  15.30
E. Frankfurt–Hamburg 15.30
Nürnberg–Freiburg  15.30
St. Pauli–Hoffenheim  18.30 (Eurosport 2)
   
SERIE A, 1. FORDULÓ
Udinese–Genoa  18.00
Roma–Cesena  20.45 (Digi Sport)
   
PRIMERA DIVISIÓN, 1. FORDULÓ
Hércules–A. Bilbao  18.00
Málaga–Valencia  20.00 (Sport2)
Levante–Sevilla  22.00 (Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik