Puskás–Suzuki-kupa: a Honvéd és a Puskás Akadémia is kikapott

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 19:29
null
A házigazda Puskás Akadémia egy góllal kikapott az Eszéktől (Fotó: Koncz György)
A 12. alkalommal kiírt Puskás–Suzuki-kupa második játéknapján a házigazda Puskás Akadémia 1–0-ra kikapott az Eszéktől (NK Osijek). A nívós nemzetközi U17-es torna másik magyar csapatát, a Budapest Honvédot 3–1-re legyőzte a Hagi Akadémia, míg a Flamengo 1–0-ra nyert a Real Madrid ellen.

A Real Madrid bravúros legyőzése (1–0) után pénteken nem jött össze az újabb győzelem az U17-es magyar bajnokságot utcahosszal megnyerő Budapest Honvédnak. A 12. alkalommal kiírt Puskás–Suzuki-Kupa második játéknapján a kispestiek a romániai Hagi Akadémia ellen léptek pályára, a kiegyenlített első félidőben viszont csak az ellenfél talált a hálóba: Filip Ilie előbb tisztára játszotta magát, majd védhetetlenül kilőtte a bal sarkot. Ezt követően fáradhatatlanul ment előre a Honvéd, Kovács Dominik szép lekészítés után lőtt a jobb alsó sarok mellé, a második félidőben pedig beszorította ellenfelét a magyar együttes – csak éppen semmi sem jött össze. Előbb Németh Barnabás ziccerét védte Sabin Stanciulescu, később szintén a magyar játékos ollózott látványos mozdulattal a kapu mellé, közben a Hagi Akadémia kapusa egy közeli csúsztatást hatástalanított, és Eördögh András lövése is célt tévesztett. A másik kapunál viszont nem volt ellenszer a két gyors kontra után helyzetbe kerülő Louis Munteanu ellen, aki duplájával a hajrában eldöntötte a meccset. Kilenc perccel a vége előtt a korábbi kiváló román futballista, a Barcelonában is pályára lépő Gheorghe Popescu fiát, Nicolast is becserélték. A csereként beálló Németh Dániel gólja csak a szépítéshez volt elegendő, a hajrát nem tudta izgalmassá tenni a Honvéd.

„Nem koncentráltunk eléggé, sok egyéni hibát követtünk el – mondta a lefújás után Földesi Dominik, a Budapest Honvéd hátvédje. – Meglehet, a Real Madrid elleni győzelem túlságosan elbizakodottá tett minket. Pedig mindannyian tudtuk, mit jelentene a második győzelem a csoportban, próbálkoztunk becsülettel, de ezúttal nem sikerült pontot szerezni. A szünetben váltottunk, az edzőnk azt kérte, hogy még agresszívebben támadjuk le az ellenfelet. Ennek köszönhetően több veszélyes akciót vezettünk, szinte az egész második félidőben beszorítottuk a Hagi Akadémiát, de csak a legvégén sikerült feltörni a védelmet. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, sajnos nem tudtuk hatástalanítani a gyors kontrákat. Miután feltoltuk a védekezésünket, az ellenfél kihasználta a mögöttünk nyíló területeket.”

A torna másik magyar érdekeltségű mérkőzésén viszont minden adott volt, hogy felcsúti győzelem szülessen. A Puskás Akadémia fiataljai csütörtökön meggyőző játékkal, 3–0-ra győzték le a Bayern Münchent, míg pénteki ellenfelük, az NK Osijek egy góllal kikapott a Panathinaikosztól. Ehhez képest az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, a hálót viszont csak az eszékiek rezgették meg: Filip Mekic az okosan lekészített labdát lőtte közelről Vaits Marcell lábai között a hálóba. A Szélesi Zoltán edzette csapat hátrányban sem roppant össze, Komáromi György kétszer is közel járt az egyenlítéshez, majd az első félidő végén egy szabadrúgás után Vita Dániel fejelt a léc fölé.

A fordulás után fokozta a tempót a Puskás Akadémia, a kapuja elé szorította a kizárólag védekezésre berendezkedő ellenfelét, de a kapu elé húzott falat nem tudta megbontani. Pedig jobbról és balról is érkeztek a beadások, több lecsorgó labdát is kapura lőttek a felcsútiak, ám egy horvát fej vagy láb mindig közbelépett. A legközelebb Komáromi György járt az egyenlítéshez, az ajándékba kapott labdával szépen lépett ki, a kapus mellett is elrúgta a labdát, ám Mihael Jozic tisztázott a gólvonalról. Az utolsó percben Kalmár Benedek közeli fejesét is védte Filip Kovacevic, az eszékiek így megőrizték előnyüket, ami azt jelentette, hogy pénteken mindkét magyar együttes vereséget szenvedett.

„Az első félidőben hibáztunk, pedig a mérkőzés előtt éppen azt beszéltük, hogy középen ne adjunk kockázatos labdákat – szomorkodott a lefújás után Posztobányi Patrik, a Puksás Akadémia és az U17-es válogatott hátvédje. – Sajnos éppen ilyen helyzetben veszítettünk labdát, és abból kaptuk a gólt. Utána mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem tudtuk kihasználni a ziccereinket. A csereként beálló játékosok új lendületet adtak a csapatnak, de ez sem segített. Viszont nincs sok időnk szomorkodni, szombaton pihenünk, és az utolsó, Panathinaikosz elleni csoportmeccsen próbálunk javítani.”

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, FELCSÚT

HAGI AKADÉMIA (román)–BUDAPEST HONVÉD 3–1 (1–0)
Felcsút, 800
néző. Vezette: Molnár A.
HAGI AKADÉMIA: Stanciulescu – Grosu, Danuleasa, Buta, Lazar – Voicu (Malaele, 51.), Birzu, Grameni (N. Popescu, 51.) – Ilie (Mihai, 47.), Bodisteanu (Pocol, 43.), Munteanu (Sirbu, 51.). Edző: Constantin Falina
BP. HONVÉD: Megyeri – Szabó A. (Molnár R., 43.), Fazekas L., Földesi – Buna, Bocskay, Kovács D., Eördögh (Török, 52.), Sikorszki (Csányi, 52.) – László D. (Kocsis D., 54.), Németh B. (Németh D., 43.). Edző: Farkas Tibor
Gólszerző: Ilie (18.), Munteanu (48., 50.), ill. Németh D. (55.)
MESTERMÉRLEG
Farkas Tibor: – Csütörtökön úgy nyertünk a Real Madrid ellen, hogy az ellenfél jobban futballozott nálunk, a Hagi Akadémia ellen viszont nagy győzelmi esélyt szalasztottunk el, mert olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek megpecsételték a sorsunkat.

A B-csoport állása: 1. Hagi Akadémia 3 pont (1 meccs, 3–1-es gólkülönbség), 2. Flamengo 3 (1, 1–0), 3. Bp. Honvéd 3 (2, 2–3), 4. Real Madrid 0 (2, 0–2)

NK OSIJEK (horvát)–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 866 néző. Vezette: Oláh G.
NK OSIJEK: Kovacevic – Marodi, Prnjak, Jozic, Sencar – Galusic, Mekic (Kupresak, 51.) – Fingernagl, Radosevic (Markovic, 44.), Ivandic (Milosevic, 61.) – Bransteter (Lisnic, 44.). Edző: Tomislav Radotic
PUSKÁS AKADÉMIA: Vaits – Hosszú, Posztobányi, Vita, Berekali (Fehér Cs., 51.) – Sipos, Ominger – Suciu (Nagy L., a szünetben), Gazdag (Vizler, a szünetben), Komáromi – Győri (Kalmár, 41.). Edző: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Mekic (12.)
MESTERMÉRLEG
Szélesi Zoltán: – Bár sok helyzetet dolgoztunk ki, az értékelés nem abból áll, hogy leszidjuk a csatárokat, amiért nem lőtték be a ziccereket. A középpályások és a hátvédek is hibásak a vereségben. Mind a két félidőben megvoltak a helyzeteink, hogy fordítsunk.

Az A-csoport állása: 1. Puskás Akadémia 3 pont (2 meccs, 3–1-es gólkülönbség), 2. Panathinaikosz 3 (1, 2–1), 3. NK Osijek 3 (2, 2–2), 4. Bayern München 0 (1, 0–3)

További eredmény
CR Flamengo (brazil)–Real Madrid (spanyol) 1–0 (1–0)

A PROGRAM
Június 8., szombat

13.30: Hagi Akadémia–Real Madrid
15.15: Bp. Honvéd–Flamengo
17.00: Bayern München–Panathinaikosz
Június 9., vasárnap
13.30:
Bayern München–NK Osijek
15.15: Flamengo–Hagi Akadémia
17.00: Puskás Akadémia–Panathinaikosz
Június 10., hétfő
13.00: Mérkőzés a 7. helyért
14.30: Mérkőzés az 5. helyért
16.30: Bronzmérkőzés
18.00: Döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik