Puskás Akadémia: A nevelés és az egyéni képzés a legfontosabb – Petry

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 10:03
null
Petry Zsolt összehasonlította a Hertha és a Puskás Akadémia utánpótlás-nevelését (Fotó: pfla.hu)
Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője a Puskás Akadémia hivatalos honlapjának adott interjúban hasonlította össze a berlini és a felcsúti utánpótlás-nevelést.

 

Berlinben az akadémiai rendszer nem bentlakásos, viszont az iskola ott is a létesítmény szomszédságában van – hasonlította össze a Herthánál és a Puskás Akadémiánál látottakat Petry Zsolt, a Bundesligában szereplő berlini együttes kapusedzője. – Ami a szakmai munkát illeti, itt nagyobb stábok dolgoznak, Berlinben a körülmények is, úgymond, spártaiabbak – infrastruktúra tekintetében a Puskás Akadémia más színvonalat képvisel.”

A kapusként korábbi 38-szoros válogatott szakember a látogatásának apropójáról is beszélt a pfla.hu-nak adott interjúban.

„Talán egy éve lehetett, amikor Takács Mihály igazgató úr meginvitált egy látogatásra a Puskás Akadémiára – árulta el Petry Zsolt. – Mivel a Herthánál szezon közben jócskán akad tennivaló, nemigen tudtam két-három napra elszabadulni, de már akkor megígértem, hogy amint időm engedi, elfogadom a meghívást. Szerencsére ebben a pár napban Magyarországon vagyok, így sort tudtam keríteni erre a látogatásra.”

Petry szerint szerencsések azok a labdarúgók, akik ilyen körülmények között készülhetnek, garanciát azonban ez sem jelent arra, hogy végül sikeres profik legyenek.

Még ilyen körülmények között sincs rá garancia, hogy mindenkiből első osztályú labdarúgó lesz, de nagyon fontos, hogy egészséges gondolkodással, tartással, önbecsüléssel rendelkező fiatalok lépjenek majd ki az intézményből az akadémiai évek után. Az igazgató úr, illetve a Csáki István által elmondottak alapján úgy vélem, nagyon jó úton jár az akadémia, hiszen a nevelés és az egyéni képzés a legfontosabb. Az utánpótlás-korosztályoknál az eredményességet nem tenném az első helyre. A lényeg az, hogy minél több játékos kerüljön fel az első csapatba, illetve mutatkozhasson be az első osztályban, és ott olyan teljesítményt tudjanak nyújtani, amelynek alapján külföldön, illetve a válogatottnál is felfigyelnek rájuk” – mondta Petry Zsolt.

A tréner szerint – az eredményektől függetlenül – fontos torna a Puskás-Suzuki-kupa.

(...) Kiváló alkalom, hogy a magyar fiatalok össze tudják mérni magukat külföldi kortársaikkal. Véleményem szerint itt sem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a srácok lássák: fel tudják venni a versenyt a más országok neves csapataiban játszó játékosokkal – ez önbizalmat adhat nekik pár évvel az igazi nagy megméretés előtt.”

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA
A HÉTFŐI PROGRAM
13.00: a 7. helyért, NK Osijek–Real Madrid
14.30: az 5. helyért, Bp. Honvéd–Bayern München
16.30: bronzmérkőzés, Panathinaikosz–Hagi Akadémia (Tv: M4 Sport)
18.00: döntő, Puskás Akadémia–Flamengo (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik