PSV: nyolc év után visszatér Dzsudzsák egykori csapattársa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 10:33
null
Afellay (balra) visszatér a PSV-be (Fotó: AFP/archív)
Visszatér Eindhovenbe Ibrahim Afellay. Az 53-szoros holland válogatott futballista 2010 után szerepelhet a PSV-ben. Dzsudzsák Balázs korábbi csapattársa ingyen érkezik, és egyéves szerződést írt alá.

 

Ibrahim Afellay 2010 decemberében 3 millió euróért cserébe szerződött az FC Barcelonához, ahol bár spanyol bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-győztes lett, sosem vált meghatározó játékossá. A katalánoknál töltött négy idénye alatt futballozott kölcsönjátékosként a Schalkéban és az Olympiakoszban is.

2015 nyarán lett a Stoke City játékosa, de az elmúlt két évben alig-alig tudott pályára lépni az angol klubban, amellyel 2017–2018-ban ki is esett a Premier League-ből. Afellay négy év alatt csupán 55 tétmérkőzésen szerepelt és három gólt szerzett Angliában.

A PSV bejelentése szerint a 34. életévében járó Afellay szerződése lejártával ingyen érkezik Eindhovenbe. A megállapodás egy évre, azaz a 2019–2020-as évad végéig szól jelen állás szerint.

Érdekesség, hogy az évszázadban csak egy játékos, Mark van Bommel (179) szerepelt több tétmérkőzésen a PSV-ben Afellaynál (159), aki – ha fizikai állapota megengedi – hamarosan meg is előzheti ezen összevetésben a honfitársát.

OptaJohan on Twitter

159 - Ibrahim Afellay is the midfielder with the second most Eredivisie appearances for @PSV this century, after Mark van Bommel (179). Return.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik