A 2011 óta katari kézben lévő párizsi klub hatalmas költekezése is szerepet játszott abban, hogy az UEFA 2013-ban létrehozta a pénzügyi fair play szabályrendszerét, amelynek lényege, hogy a kiadások és a bevételek arányban legyenek egymással.

A PSG pénzügyeit mindig is nagyítóval vizsgálták, és Neymar 2017-es, több mint 200 millió eurós  szerződtetése miatt – amelyhez még az idén hozzáadódhat Kylian Mbappé nem sokkal kisebb átigazolási díja is – szankcióval fenyegetőzött.

Az UEFA jelezte, hogy a PSG-t továbbra is kiemelten kezeli, és ha a 2017–2018-as gazdasági idény végéig, azaz június 30-ig nem igazítja az európai szövetség által megkívánt szinthez a bevételeit, súlyos szankcióra számíthat. A BBC szerint ehhez 60 millió eurós bevételre van szüksége, amelyet kizárólag játékosok eladása által szerezhet meg. Francia források szerint 40 millió euró is elég lehet.

A lehetséges szankciókat  nem részletezte az UEFA, de lehet pénzbüntetéstől kezdve az átigazolási időszakból való kizáráson át az európai sorozatoktól történő eltiltás is.