PSG: Tisztában vagyok Neymar szándékaival – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2019.06.24. 10:51
null
Lőw Zsolt a Balatonon pihen (Fotó: Szabó Miklós)
A PSG Balatonon pihenő másodedzője tudja, mik Neymar elképzelései a jövőről, ám nem beszélhet a brazil szándékairól, így ezekben a napokban a halakra és a születésnapi bulijára koncentrál.

– Szombaton pályára lépett idősebb Dárdai Pál pécsi emlékmérkőzésén. Előtörtek a régi emlékek?
– Mi az hogy! – vágta rá Lőw Zsolt korábbi 25-szörös válogatott futballista, a Paris Saint-Germain másodedzője, aki szoros barátságot ápol a Hertha BSC éléről távozó Dárdai Pállal. – Nagy hatással volt rám a szombati összejövetel. Pali bácsi szenzációs ember volt, közel állt hozzám, ma is összeszorul a szívem, ha rá gondolok.

– Gyakran beszélgetnek róla?
– Nem. Palinak ez rendkívül fájó pont az életében. Ép ésszel felfogni sem tudom, hogy valakit ennyire megverjen a sors... Előbb a testvére, majd édesanyja, végül az édesapja távozott rövid idő leforgása alatt. Ezekben a napokban a családdal a Balatonon pihenünk, ám amikor Pali szólt, hogy édesapjára emlékezünk a pécsi stadionban, nem volt kérdés, ott a helyem.

– Ha már a Balaton... Megy a horgászat?
– Ha komolyan vesszük, szép számmal fogunk halakat. De ha ott vannak a gyerekek, és nem tudunk annyira odafigyelni vagy frissíteni az etetést, akkor kevésbé. Nyolc és tizenöt kiló közötti pontyok jönnek.

– És meddig retteghetnek a balatoni potykák?
– Az első munkanapom július hatodikán lesz, akkor ülünk le először a szakmai stábbal megbeszélni az előttünk álló feladatokat. Az első hivatalos edzés két nappal később van, még csak az európai játékosoknak. Akik most a Copa Américán játszanak, később csatlakoznak hozzánk, attól függően, mikor esnek ki válogatottjukkal a tornán.

Dani Alves távozik
Noha a játékoskeretet érintő változásokról Lőw Zsolt nem beszélhetett, egy nagynevű távozója máris van a PSG-nek: a brazil válogatottal a Copa Américán szereplő jobbhátvéd, Dani Alves az Instagram-oldalán jelentette be, hogy két év után elhagyja a párizsi együttest.

– Kiegyensúlyozottnak tűnik. Kellett a hosszúra nyúló nyári pihenő?
– Nagyon. Megmondom őszintén, a tavalyi nyár nagyon megerőltető volt, szellemileg elfáradtam. Rengeteg lehetőség volt, és bár jó, hogy az ember a sok kedvező ajánlat közül válogathat, a bizonytalanság mégiscsak megviseli. Amikor végre eldöntöttem, mit szeretnék, jó ideig a klubok nem tudtak megegyezni egymással, ami alaposan rányomta a bélyegét a nyaramra. Az idei vakáció sokkal nyugodtabb, és már a megszokott környezetbe mehetünk vissza. Ez így teljesen más, mint egy éve.

– Július nyolcadikán Neymar is ott lesz az öltözőben?
– Biztos, hogy változik a keretünk. Sok távozó lesz, és alighanem legalább ennyien érkeznek. A klub helyzete annyiban speciális, hogy nálunk a pénzügyi fair play szabályzatra is oda kell figyelni, nem költhetünk annyit, amennyit szeretnénk. Ettől függetlenül alighanem jelentős változások lesznek a csapatban. A klub vezetői most talán végre belátták, min kell változtatni ahhoz, hogy igazi sikereket érjünk el. A szakmai stábbal gyökeres változtatásokat szeretnénk, Leonardo szemé­lyében új, határozottabb sportigazgatót kaptunk. Bízom benne, hogy ő át tudja verni a vezetőkön, amit elterveztünk.

– Szóval, Neymar megy vagy marad?
– Ha tudnám sem árulhatnám el. Tisztában vagyok az ő és a klub szándékaival is, nyilvánvalóan az álláspontoknak valahol találkozniuk kell. Neymarral a fedélzeten lényegesen nőne az esélyünk arra, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, de... Azt neki is el kell fogadnia, hogy a sikerért melózni kell, ugyanolyan motivációval és elszántsággal kell belevágnia a felkészülésbe, mint tavaly. Mire elkezdjük a felkészülést, alighanem kiderül, hol folytatja pályafutását.


– Addig még van idő pihenni, lazítani. Igaz, hogy a napokban hatalmas születésnapi bulit rendeznek abalatoni nyaralóban?
– Áprilisban lettem negyvenéves, ezt illik megünnepelni. Párizsban már volt meglepetésbuli, azt a feleségem szervezte, most, hogy itthon vagyunk, nagyobb körben is megünnepeljük. Több mint nyolcvanan leszünk, a hangulatra aligha lesz panasz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik