PSG: Lőw Zsolt egy dallal lopta be magát Neymar és társai szívébe

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 10:26
null
Lőw Zsolt szerint nagy fegyvertény, <br />hogy tartalékosan is simán nyertek (Fotó: Nemzeti Sport)
Tartalékos felállásban is fölényesen nyerte meg a francia Szuperkupát a PSG, és a csapat magyar másodedzője, Lőw Zsolt az elmúlt hetek kemény munkája mellett arról is beszámolt, mivel lopta be magát Neymar és társai szívébe.

Nem kellett sokat várni az első trófeára. Számított rá, hogy ekkora különbséggel győzik le a Monacót?
– Rövid ideje dolgozunk együtt a csapattal, ezért fontos volt a győzelem – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a 39 éves Lőw Zsolt, aki a Paris Saint-Germain másodedzőjeként Thomas Tuchel szakvezető mellől nézte végig a kispadon, amint együttesük 4–0-ra megveri a Monacót, és ezzel Sencsenben elhódítja a francia Szuperkupát. – Alapos tervezésen vagyunk túl, az oroszországi világbajnokság nem múlt el nyomtalanul a futballistáknál, ezért fokozatosan terheljük őket edzésen. Amint visszatértek a tornán játszó labdarúgók, már könnyebben ment az összehangolás a régóta tréningező társakkal, de a Monaco ellen még nem a legerősebb kezdőcsapatunkkal álltunk ki. Számos fiatalnak adtunk lehetőséget, és éltek is vele.

Más csapatok vezetőedzői irigykedve olvassák ezeket a sorokat.
– Óriási fegyvertény, hogy ilyen felállásban is simán nyertünk. A Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű tornán jól felkészültünk a Monacóra, az elmúlt hetekben két-három fiatal titán is letette a névjegyét, akivel az első csapatban számolhatunk. Francia riválisunk ellen szenzációs formában futballozott Thiago Silva, élmény volt nézni Marco Verratti játékát, arról nem is beszélve, hogy Christopher Nkunku és Ángel Di María megállíthatatlan volt. A hetvenhatodik percben beálló Neymarnak minden megmozdulása ámulatba ejtett, ám nem szabad siettetni az ő visszatérését sem. A világbajnokságon szereplő játékosok fokozatosan kapnak esélyt a bizonyításra, a lényeg, hogy a bajnokság első két-három fordulójában sikerüljön mindenkit jó állapotba hozni. Noha kevés ideje dolgozom együtt a csapattal, már tapasztaltam, ez az európai futball legmagasabb szintje.

Nehéz ilyen sztárokkal megtalálni a közös hangot?
– Az élet úgy hozta, hogy szó szerint meg kellett találni! A párizsi klubnál hagyomány, hogy az újonnan érkező edzőknek és játékosoknak egy nótát kell előadniuk. Nos, az én választásom egy Justin Timberlake-dalra esett, ami annyira elnyerte a brazil futballisták tetszését, hogy Thiago Silva, Neymar és Marquinhos beállt mögém vonatozni, s később az énekléshez is csatlakoztak.

A pályán is ilyen könnyen megérteti magát? Hogy áll a francia nyelv elsajátításával?
– Az első hetekben igyekeztem a családommal berendezkedni Párizsban. Szeretnénk mindent elintézni, hogy a későbbiekben gördülékenyen menjen az ügyintézés. Az ebből adódó sűrű menetrend nem tette lehetővé, hogy nyelvet tanuljak, csak az alapokat tudom használni: a tréningeken és a meccseken használt kifejezéseket mindenesetre elsajátítottam. Amint elkezdődik a Ligue 1, már külön tanárhoz járok annak érdekében, hogy anyanyelvükön kommunikálhassak a francia labdarúgókkal. Persze addig is igyekszem megértetni magam a játékosokkal, egyelőre a közös nyelvünk az angol – no meg a futball.

Így ünnepelték a Szuperkupa-győzelmet a PSG-nél

 

Fantastic coach! Incroyable coach ! . #TDC2018 #ThomasTuchel #Tuchel #PSG #Football #Paris #AllezParis #ICICESTPARIS

96.9k Likes, 427 Comments - Paris Saint-Germain (@psg) on Instagram: " Fantastic coach! Incroyable coach ! . #TDC2018 #ThomasTuchel #Tuchel #PSG #Football #Paris..."



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik