PSG: Eldőlt! Neymar ötéves szerződést írt alá – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 21:48
null
A brazil sztár 2022-ig kötelezte el magát a párizsiakkal (Fotó: psg.fr)
A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a Barcelonát elhagyó Neymarral.

Mint ismert, a Paris Saint-Germain már hetekkel ezelőtt megkörnyékezte Neymart, majd a 222 millió eurós kivásárlási árú brazil támadóval kapcsolatban gyakorlatilag naponta jelentek meg a híresztelések. Aztán július végén felpörögtek az események, a Barcelona hivatalos közleményben jelezte, felmenti az edzések látogatása alól a brazilt.

Ezt követően Neymar is bejelentette, hogy távozna, ám rövid ideig úgy tűnt, a spanyol labdarúgóliga (La Liga) közbeszólhat. Csütörtök este aztán a Barcelona a hivatalos honlapján jelezte, hogy Neymar jogi képviselői a futballista nevében kifizették a 222 millió eurós kivásárlási árat, így szabaddá vált az út, hogy a brazil támadó a PSG-hez kerüljön – Neymar pedig csütörtök este ötéves, 2022 nyaráig szóló szerződést írt alá a francia fővárosban.

Pénteken 13.30-tól hivatalos sajtótájékoztatón mutatják be Neymart, a PSG hivatalos honlapján azonban már megosztotta a gondolatait a szurkolókkal.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a Paris Saint-Germainhez igazolhattam – nyilatkozta Neymar a megállapodás szignózása után. – Amióta Európába érkeztem, mindig is ez a klub volt az egyik legerősebb, legambiciózusabb. A legnagyobb kihívás, amely arra ösztönzött, hogy új csapattársaimhoz csatlakozzak, nem más, mint hogy segítsek elhódítani a trófeákat, amelyekre a szurkolók áhítoznak. A Paris Saint-Germain törekvése csábított ide, az ezzel járó szenvedéllyel és energiával együtt. Négy idényt töltöttem eddig Európában, készen állok a feladatra. Mától azon leszek minden erőmmel, hogy a csapattársaimat segítve új magasságokba emelkedhessen a klub, és örömet szerezzünk a világon található több millió szurkolójának.”

Miután Javier Pastore lemondott róla, Neymar a 10-es mezt viseli majd a PSG-ben.

A brazil klasszis klubcseréje magasan a legdrágább lehet a labdarúgás történetében. A PSG-nek közel 500 millió eurójába (kb. 150 milliárd forint) kerülhet, beleszámítva a béreket, bónuszokat és a 222 milliós kivásárlási árat. A Sky szerint Neymar éves alapfizetése nettó 30 millió euró (9 milliárd forint) lesz, azaz durván 25 millió forint naponta.

Neymar 2009 és 2013 között 103 meccsen 54 gólt szerzett a brazil Santosban, majd a Barcelonához szerződött. A katalánok színeiben 123 mérkőzésen 68 gólt ért el. A 25 éves játékos eddig 77-szer lépett pályára a brazil válogatottban, a nemzeti csapatban összesen 52 találatot jegyez.



Pelé is gratulált a Facebook-oldalán:

„Gratulálok, sok szerencsét az új kihíváshoz. Párizs egy szép város, egyike a kedvenceimnek!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik