PSG: balhéja után két meccsről tiltották el Neymart

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 06:47
null
Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar (Fotó: AFP)
Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, amiért megütötte az Olympique Marseille spanyol légiósát, Álvaro Gonzálezt a vasárnapi rangadón. Ugyanakkor utóbbi ellen fegyelmi eljárás indul állítólagos rasszista megnyilvánulásai miatt.

A vendég marseille-iek 1–0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Álvarót, ezért piros lapot kapott.

A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus: nem!” – miközben a spanyolra mutatott. A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Álvarónak, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy az OM futballistája rasszista megjegyzéseket tesz rá, ugyanakkor Álvaro González tagadja a vádakat.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat-, az Olympique védője, Jordan Amavi hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphet pályára, és mindkettejüknek kiosztottak még egy egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést is. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik