PSG: A BL-győzelem fontosabb, mint az Aranylabda – Mbappé

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 10:32
null
Mbappé már 20 évesen világbajnok labdarúgónak mondhatja magát (Fotó: AFP)
Kylian Mbappéval az ESPN készített interjút, amelyben a világbajnok futballista beszélt a francia női labdarúgó-válogatottról, a Bajnokok Ligájáról és az Aranylabdáról, illetve elárulta, példakép szeretne lenni a gyerekek számára, valamint azt is, hogy nem volt kimondottan kedvenc játékosa.

 

Mbappé nagyon örül annak, hogy irányt mutathat a mai fiatalok számára, mivel tudja, milyen érzés gyerekként profi labdarúgó-karrierről álmodozni.

„Büszke vagyok, hogy példakép lehetek a fiatalok számára, hiszen emlékszem, én is ugyanolyan voltam, mint ők. Mindig arra vágytam, hogy profi futballista legyek, amit szerencsére sikerült is elérnem. Még nagyon sokat kell fejlődnöm, mindig a legjobbamat akarom nyújtani a pályán” – mondta Mbappé az ESPN-nek.

A francia szupertehetség szerint az a legfontosabb, hogy jó ember legyen a sportoló.

„Amikor gyerek voltam, anyukám mindig azt mondta, először jó ember legyek, csak azután jó futballista. Ezt mindig fejben tartom, szeretném így élni az életem” – folytatta a fiatal játékos.

A női labdarúgó-világbajnokságon jól szerepel a francia válogatott, jelenleg a negyeddöntőre készül az Egyesült Államok csapata ellen, Mbappé pedig reméli, hogy a végén saját nemzete ünnepelhet majd.

„A női futball, azt gondolom, nagyon fontos a sportvilágban, ugyanakkor az elmúlt 20 évben nem kapta meg azt a figyelmet, amelyet megérdemelt volna. Sokat fejlődtek a lányok, viszont jóval később kezdték el űzni a sportágat, mint a férfiak. Szerintem manapság az emberek rájöttek, hogy a nőknek valóban érdemes futballozni, hiszen ügyesek és az is látszik, mennyire fontos nekik a világbajnokság. Természetesen remélem, Franciaország lesz a végső győztes” – tette hozzá a világbajnok labdarúgó.

Mbappé szerint a nőknek sem szabad lemondani álmaikról, ha a labdarúgásról van szó.

„A fiatal lányoknak is követni kell az álmukat, ebbe senki sem szólhat bele. A nőknek is joguk van azt csinálni, amit szeretnének, legyen az bármi, ami érdekli és büszkévé teszi őket” – fűzte hozzá a PSG játékosa.

A francia labdarúgó elárulta, hogy nincs kedvenc játékosa, mivel rengeteg olyan futballista van, akire felnézett gyerekkorában.

„Nehéz egy játékost választani, ezért amikor ezt megkérdezik tőlem, mindig azt mondom, hogy nem tudok dönteni. A futball más, mint 20 évvel ezelőtt. A régi időkből Pelét mondanám, hiszen három világbajnokságot is nyert. Az elmúlt két évtizedben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi volt a legjobb, Zinédine Zidane mellett” – mondta Mbappé.

A PSG labdarúgója elmondta, számára többet ér egy Bajnokok Ligája-győzelem, mint az Aranylabda.

„A legfontosabb, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját. A futball csapatsport, nagyobb dicsőség, ha a BL-ben ünnepelhetsz a végén. Ráadásul a mai labdarúgásban lehetetlen aranylabdásnak lenni Bajnokok Ligája-győzelem nélkül” – fejtette ki véleményét a 20 éves labdarúgó.

Sokan Peléhez, valamint Henryhoz hasonlítják Mbappét, és sokan már most úgy beszélnek róla, hogy ő lesz a valaha volt legjobb játékos. Most azonban elárulta, számára csak az a lényeg, hogy a legjobbját nyújtsa a pályán.

„Nem akarok a valaha volt legjobb játékos lenni. A karrierem végén, amikor visszatekintek a pályafutásomra, büszke akarok lenni. Mindig jól szeretnék teljesíteni a pályán, de nem mondhatom ki, hogy a legjobb futballista leszek. Az viszont biztos, hogy mindent megteszek, ami tőlem telik” – mondta Kylian Mbappé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik