Primeira Liga: Danilo fejese, Marega lövése, bajnok a Porto

Vágólapra másolva!
2020.07.16. 00:26
null
A 29. bajnoki címet ünnepelhetik a Porto játékosai (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-élvonal 32. fordulójában eldőlt, hogy a Porto nyeri meg a 2019–2020-as bajnoki kiírást, miután 2–0-ra legyőzte a Sportingot, és behozhatatlan előnyre tett szert a második Benficával szemben.

Miután a Benfica kedden 2–0-ra győzött a Guimaraes ellen, a Porto szerda késő este azzal a tudattal lépett pályára, hogy ugyan még nem bajnok, de ha nem kap ki a nagy rivális Sportingtól hazai pályán, akkor már behozhatatlan előnyre tesz szert a Benficával szemben, és a klub fennállása során 29. alkalommal ünnepelhet bajnoki címet.

Egy perc sem folyt a játék, amikor máris úgy tűnt, nem lesz sétagalopp a Porto számára a mérkőzés, a vendégek ugyanis betaláltak, ám a játékvezető videózás után végül visszavonta a találatot. Ettől viszont azonnal felébredtek a hazaiak, és bő 10 perc múlva ők is betaláltak – ezt a játékvezető videózás nélkül nem adta meg. Mindkét esetben les miatt lett érvénytelen a gól.

Érvényes találat aztán a szünetig nem esett, és a fordulás után is bő negyedórát kellett várni az első helyzetre: a hazaiaktól Fabio Vieira lőtt hatalmas kapufát a 62. percben, egy perccel később pedig jött a csapatkapitány, Danilo Pereira, és egy szöglet utáni csúsztatással megszerezte a vezetést a Portónak.

A gól azt is jelentette, hogy a Sportingnak kettőt kéne szereznie a hátralévő időben, de igazából még az egyenlítésnek sem jártak a közelében a vendégek: beadásokig, szögletekig el-el jutottak, a kék-fehérek győzelme nem igazán forgott veszélyben. Olyannyira, hogy az ötperces ráadás első percében jött Moussa Marega, és egy labdaszerzést követő kiugratás után beállította a 2–0-s végeredményt.

Ezzel a Porto fennállása 29. bajnoki címét nyerte meg, Sergio Conceicao vezetőedzővel a másodikat 2018 után, míg a vereséget szenvedő Sportingnak az utolsó két fordulóban még be kell biztosítania a 3. helyét.

PORTUGÁL PRIMEIRA LIGA
32. FORDULÓ
Sporting Braga–Belenenses 1–1
(Horta 42., ill. Cassierra 80.)
Porto–Sporting CP 2–0 (Danilo 63., Marega 91.)
Az élcsoport: 1. Porto 79 pont (már bajnok), 2. Benfica 71, 3. Sporting CP 59

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik