Premjer-Liga: a Lyon elvinné Dzsudzsák csapattársát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.09. 13:51
A francia Lyon klubelnöke, Jean-Michel Aulas megerősítette, hogy bejelentkeztek Mathieu Valbuenáért, Dzsudzsák Balázs moszkvai klubtársáért.

„Mathieu Valbuena hozzájárult, hogy felvegyük a kapcsolatot a menedzserével, Jean-Pierre Bernesszel, illetve tárgyaltunk a Dinamo Moszkvával is. Most egyeztetünk az anyagi kondíciókról és az egyéb feltételekről. A dolgok jó irányban haladnak, pozitív fejleményeket várok” – mondta a lyoni klubvezér.

Valbuenát tavaly nyáron hétmillió euróért vette meg a Dinamo az Olympique Marseille-től, érvényben lévő szerződése 2017 nyaráig szól. Értékét a transfermarkt.de 11.5 millió euróra teszi.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) június közepén a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a Dinamót az Európa-ligából. Ennek következményeként az orosz klub vezetősége ígéretet tett arra, hogy véget vet a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítja a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodik a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

A moszkvaiak magyar légiósának, Dzsudzsák Balázsnak év végén jár le a szerződése, a nemzetközi sportsajtó hetek óta mind közül visszatérően német (Hertha) és török (Besiktas) kérőről ír. (A Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy a berliniek lesznek a befutók, méghozzá rövidesen.)

Az utóbbi három bajnokit kihagyó Dzsudzsákkal ellentétben Valbuena mind a négy bajnokin kezdő volt, kettőt végig játszott, kétszer közvetlen a hajrában cserélték le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik