Portugália: Ronaldo beszélt a válogatottal kapcsolatos terveiről

Vágólapra másolva!
2019.01.02. 11:36
null
Ronaldo idén ismét szerepelhet hazája válogatottjában (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo több mint féléve nem lépett pályára a portugál labdarúgó-válogatott színeiben, de a világklasszis csatár azt tervezi, hogy 2019-ben visszatér hazája nemzeti csapatába.

 

Cristiano Ronaldo utoljára a tavaly nyári világbajnokságon lépett pályára hazája válogatottja színeiben – akkor Uruguay 2–1 győzelmével búcsúztatta a portugálokat a nyolcaddöntőben.

Portugália azóta többek között a Nemzetek Ligájában szerepelt, melynek A-divíziójának 3. csoportjából Ronaldo távolléte ellenére is csoportelsőként jutott tovább. A klasszis azután döntött amellett, hogy ideiglenesen nem szerepel a válogatottban, hogy az idényt megelőzően a Real Madridtól a Juventushoz igazolt, és egy ideig kizárólag a klubkarrierjére szeretett volna koncentrálni.

Most viszont úgy véli, hogy rövidesen visszatér a portugál nemzeti csapatba, de korábbi döntését továbbra is helyesnek tartja.

„2019-ben az edzői stáb rendelkezésére szeretnék állni – mondta 154-szeres válogatott csatár. – Korábban megegyeztünk, hogy nem játszom a szezon első felében. Harminchárom éves vagyok, most költöztem át egyik országból a másikba, munkamódszert, csapattársakat és a személyes rutinomat változtattam meg. Azt hiszem, hogy ez volt a legjobb döntés.”

Az, hogy Ronaldo pontosan mikor lép újra pályára a válogatottal, egyelőre nem tudni. A következő tétmeccsre március 22-én kerül sor, amikor is Portugália Ukrajna ellen kezdi meg 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének csoportkörét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik