Portugália: Casillast nevezték a Porto bajnoki keretébe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 11:22
A Porto labdarúgócsapata nevezte bajnoki keretébe Iker Casillast, aki májusban szívinfarktust kapott.

A 38 éves kapus május 1-jén kapott szívrohamot, ennek ellenére hivatalosan nem jelentette be visszavonulását, majd a klub júliusban közölte, hogy a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közötti összekötőként, kapcsolattartóként tevékenykedik, amíg gyógyul.május 1-jén kapott szívrohamot, ennek ellenére hivatalosan nem jelentette be visszavonulását, majd a klub júliusban közölte, hogy a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közötti összekötőként, kapcsolattartóként tevékenykedik, amíg gyógyul.

A Porto a múlt hónapban átigazolta Agustín Marchesínt a mexikói América együttesétől Casillas pótlására. A 31 esztendős argentin kapus szerdán az FK Krasznodar ellen 1–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőben mutatkozott be új klubjában.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király-kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741).

A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. Szerződése 2021 nyaráig szól. A spanyol válogatottjában 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik