Porto: 20 millió euróért érkezik az Atlético Madrid tehetsége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.09. 21:05
A Porto bejelentette, hogy klubrekordot jelentő összegért végleg megvásárolja a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid középpályását, Óliver Torrest.

A 24-szeres spanyol U21-es válogatott futballistát tavaly nyáron vette kölcsön a portugál klub – másodszor, hiszen Óscar Torres a 2014–2015-ös szezont is a Portónál töltötte kölcsönben. Akkor 26 bajnokin hét gólt szerzett, a most zajló bajnokságban idáig 18 mérkőzésen kétszer vette be az ellenfelek kapuját.

A NÉPLIGETBEN IS JÁTSZOTT
Óliver Torres 2006-ban, még a Real Madrid utánpótláscsapatának tagjaként pályára lépett a Népligetben, a Ferencváros által szervezett Christmas Cupon. Erről bővebben itt olvashat!

Bár Diego Simeone nagyra tartja a 22 esztendős játékost – az előző szezonban összesen harminc meccsen játszott a fővárosiaknál –, tavaly nyáron ismét elengedte a Portóhoz, ráadásul 20 millió eurós opciós joggal.

A portugálok csütörtök este bejelentették, hogy aktiválják a záradékot, így a 2014-ben Golden Boy-díjra (az év legjobb 21 éven aluli Európában játszó fiatalja) jelölt Torres nyártól hivatalosan is a Porto játékosa lesz – immár végleg.

Az U19-es Európa-bajnok labdarúgó a klub történetének legdrágább igazolása lett, hozzá hasonlóan 2015 júliusában a Marseille-ből érkező Giannelli Imbuláért is 20 millió eurót fizettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik