Platini: Anelkáék hasznavehetetlen idióták

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.08. 12:20
null
Platini a 2010-es BL-döntőn nem sejtette, hogy mit tesznek majd Ribéryék néhány héttel később<br />(Fotó: Action Images – archív)
&Ouml;r&ouml;k&ouml;s eltilt&aacute;ssal b&uuml;ntetn&eacute; a d&eacute;l-afrikai vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon szereplő francia labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott l&aacute;zad&oacute; tagjait Michel Platini, az eur&oacute;pai futballsz&ouml;vets&eacute;g (UEFA) eln&ouml;ke.

A jelenleg Budapesten tartózkodó, játékosként háromszoros aranylabdás, 1984-ben Európa-bajnok francia sportvezető a So Foot magazinnak adott interjúban úgy fogalmazott, jóval keményebben kellett volna bánni a csapaton belüli lázadásért felelős labdarúgókkal, akiket Platini „teljesen hasznavehetetlen idiótáknak" nevezett.

A június-júliusi tornán a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak, mivel egyetlen ponttal utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek.

Mint ismert, Nicolas Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a francia szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba kezdtek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Anelkát augusztus közepén 18 válogatott mérkőzésre szóló eltiltással büntették, a csapatkapitány Patrice Evrát öt, helyettesét, Franck Ribéryt három, Jeremy Toulalant pedig egy válogatott összecsapásról tiltották el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik