Paraguay: vb-t megjárt szövetségi kapitányt kapott a válogatott

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 09:01
null
Osorio feladata az lesz, hogy kijuttassa együttesét a 2022-es katari világbajnokságra (Fotó: AFP)
Tizenegy hónapja nem volt szövetségi kapitánya a paraguayi labdarúgó-válogatottnak, hétfőn azonban a szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodott Juan Carlos Osorióval a folytatásról.

 

A dél-amerikai válogatottnál legutóbb Francisco Arce dolgozott, akivel nem sikerült kivívni a világbajnoki szereplést. A csapat 18 mérkőzésen 24 pontot szerzett, ezzel csak a 7. lett a selejtezők során – a 5. helyen zárt, 26 pontos Peru már interkontinentális pótselejtezőt vívhatott.

Arce megbízatása 2017. október 10-én lejárt, a válogatott azóta két meccset játszott, március 27-én 1–0-ra kikapott az Egyesült Államoktól, június 12-én pedig 4–2-re Japántól, a kispadon megbízott edzőként Gustavo Morínigo ült.

Hétfő este a Paraguayi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek végéig a kolumbiai Juan Carlos Osorio tölti be a kapitányi tisztséget, az 57 éves szakember legutóbb a mexikói válogatottat irányította, ő vezette a csapatot a nyári, oroszországi vb-n is.

Mexikó a címvédő Németország legyőzésével kezdte a vb-t, és a nyolcaddöntőben Brazíliával szemben búcsúzott (0–2). A szövetség ugyan felajánlotta a folytatás lehetőségét Osoriónak, ám ő nem hosszabbította meg a szerződését.

 

Selección Paraguaya on Twitter

¡Tenemos técnico para el operativo Qatar 2022! El colombiano Juan Carlos Osorio dirigirá a nuestros jugadores en el camino a la clasificación para el próximo Mundial. #Albirroja! #Oñondive #VamosParaguay https://t.co/FgA5SJTLBA



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik