Paraguay: meghosszabbították Ronaldinhóék letartóztatását

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 15:15
null
Meghosszabbították Ronaldinhóék letartóztatását (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, csütörtökön előállították a korábbi kiváló brazil labdarúgót, Ronaldinhót és fivérét, Roberto de Assis Moreirát a paraguayi hatóságok. A két brazil a gyanú szerint hamis okmányokkal jutott be az országba, s noha pénteken olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy a kihallgatás után szabadon engedték őket, szombaton a bíróság elrendelte a letartóztatásuk meghosszabbítását.

 

Ronaldinho és testvére is paraguayi útlevéllel lépett be az országba (egy gyermekeknek szóló jótékonysági program, illetve könyve népszerűsítése miatt), annak ellenére, hogy természetesen egyikük sem paraguayi állampolgár. A brazil azt állította, ajándékba kapták az útlevelet, és nem is gondoltak rá, hogy emiatt bajba kerülhetnek.

A két brazil azt szerette volna elérni, hogy házi őrizetbe kerüljön, ezt azonban a bíró a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva elutasította. Arra is hivatkoztak, hogy Ronaldinho testvérének a szívproblémái miatt orvosi kezelésre van szüksége, az ezt bizonyító dokumentumokat azonban nem tudták bemutatni.

„Ronaldinho nem érti, mi történik” – idézi a Reuters beszámolója a brazil labdarúgó ügyvédjét, Tarek Tumát, aki hihetetlennek nevezte a bíró döntését, valamint elárulta, napokon belül fellebbeznek.

A helyi média a rendőrségre hivatkozva arról ír: annak ellenére, hogy a napokban több, rendőrökkel és a börtönben dolgozókkal készült közös szelfi is megjelent az interneten, Ronaldinhóéknak nem jár különleges bánásmód, a két brazil mellett még egy ember van a cellájukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik