Orosz Kupa: panenkás tizenegyes után nyert a CSZKA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.01. 14:41
A labdarúgó Orosz Kupa döntőjében a bajnok CSZKA Moszkva 1–1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyespárbajban 4–3-ra legyőzte az Anzsi Mahacskalát, így története során 12. alkalommal megnyerte a sorozatot, egyúttal duplázott a 2012–2013-as szezonban.

Viharosan kezdődött a mérkőzés, a fővárosiak már a 9. percben megszerezték a vezetést. Ahmed Musa lépett be a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövése pedig az Anzsi kapusának hóna alatt csorgott a dagesztániak kapujába. 1–0Ahmed Musa lépett be a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövése pedig az Anzsi kapusának hóna alatt csorgott a dagesztániak kapujába. 1–0

A Samuel Eto'óval és Jurij Zsirkovval felálló mahacskalai együttesnek azonban volt válasza a moszkvai gólra, nem is akármilyen. A 74. percben a Real Madridot is megjáró Lassana Diarra szánta el magát lövésre mintegy 25 méterről, a labda pedig védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. A 28 esztendős középpályás profi pályafutásának ötödik gólját szerezte, az Anzsiban az elsőt. 1–1

A számottevő események sorát Pontus Wernbloom 87. percbéli kiállítása folytatta. A svéd játékos nyújtott lábbal csúszott be Lacina Traorénak, amiért joggal kapott piros lapot.

A rendes játékidőt követő kétszer tizenöt perces hosszabbításban az Anzsi nem tudta kihasználni emberelőnyét, ennek pedig a tizenegyespárbajban itta meg a levét. A mahacskalai csapatból Jurij Zsirkov és Jucilei hibázott, míg hazai oldalon csak a gólszerző, Ahmed Musa nem talált a kapuba, így a CSZKA 4–3-ra megnyerte a szétlövést. A mindent eldöntő tizenegyest Seydou Doumbia panenkás mozdulattal lőtte a kapuba.

A fővárosiak történetük során tizenkettedszer, a legutóbbi hat esztendő során már negyedszer hódították el az Orosz/Szovjet Kupát, míg az Anzsi 2001 óta először jutott döntőbe, ám azt ezúttal is elveszítette.

A mindent eldöntő 11-es

OROSZ KUPA
DÖNTŐ
CSZKA Moszkva–Anzsi Mahacskala 1–1 – tizenegyesekkel 4–3
G:
Musa (9.), ill. L. Diarra (74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik