Olympiakosz: kiakadt az elnök – megbüntetik és szabadságra küldik a játékosokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 08:59
null
Nem ezek az Olympiakosz legszebb napjai: Óscar Garcíát a PAOK elleni rangadó előtt <a href="http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/gorogorszag-fejbe-dobtak-az-edzot-elmaradt-a-rangado-2621471" target="_blank">fejbe dobták</a> (Fotó: AFP)
400 ezer eurós (125 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta az Olympiakosz labdarúgócsapatának játékosait a klub elnöke, Evangelosz Marinakisz, aki azt is elrendelte, hogy a véleménye szerint kritikán alul teljesítő futballisták menjenek szabadságra.

 

A pireuszi csapat mindössze hármat nyert meg a legutóbbi nyolc mérkőzéséből, és csupán a harmadik helyen áll a tabellán: hátránya három pont az éllovas AEK Athén és kettő a második PAOK mögött, ráadásul az Olympiakosz egy mérkőzéssel többet játszott riválisainál.

Evangelosz Marinakisz elnök – aki a korábbi BEK-győztes angol Nottingham Forest tulajdonosa is egyben, illetve a nyáron a DVSC-vel is szóba hozták – türelme a jelek szerint eddig tartott, a hétvégi, Levadiakosz elleni, 1–1-re végződő bajnoki után kijelentette, hogy az utóbbi időszak eredményei nem maradnak retorzió nélkül.

„A szurkolók és én éppen eleget elviseltünk már. Ma távoztok, és szabadságra mentek” – idézte a görög média Marinakisz a játékosoknak címzett szavait. A klubelnök elmondta, nagyon kevesen maradnak a keret tagjai a szezon végéig, a „távozók” helyét pedig az U20-as csapatból töltik fel.

Hogy csupán hirtelen felindulásból határozott-e így, vagy valóban megteszi, a közeljövőben kiderül, mindazonáltal az tény, hogy a 44-szeres rekordbajnok – amely az utóbbi hét évben a bajnokság összes kiírásában az élen végzett – nem úgy teljesít, ahogy az elvárható lenne.

Marinakisz egyébként már három éve is élt a „fegyelmezés” eme eszközével, 500 ezer euróra büntette az akkori keretet – Megyeri Balázst is beleértve – a gyenge teljesítmény miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik