Női vb: Pozitív volt a videobíró megítélése – Kulcsár Katalin

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 13:19
Kulcsár Katalin játékvezető szerint a használata nem volt zökkenőmentes, de a megítélése összességében pozitív volt a videobírós rendszernek a vasárnap zárult női labdarúgó-világbajnokságon.

„A játékvezetők számára a videobíró bevezetése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel csupán fél évünk volt felkészülni a használatára, és élesben nem gyakorolhattunk bajnokságokban” – mondta az M1 aktuális csatornán Kulcsár Katalin, aki arra utalt, hogy amíg a férfi pontvadászatokban egyre több helyen alkalmazzák a rendszert, addig a női futballban ezen a vb-n debütált.„A játékvezetők számára a videobíró bevezetése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel csupán fél évünk volt felkészülni a használatára, és élesben nem gyakorolhattunk bajnokságokban” – mondta az M1 aktuális csatornán Kulcsár Katalin, aki arra utalt, hogy amíg a férfi pontvadászatokban egyre több helyen alkalmazzák a rendszert, addig a női futballban ezen a vb-n debütált.

A három mérkőzésen tevékenyen közreműködő, további kettőn negyedik játékvezetőként dolgozó Kulcsár elmondta, egy ízben maga is használta videobírót, de az megerősítette a pályán hozott ítéletét az amerikai–spanyol nyolcaddöntőben.

„A vébé előtt aláírtam volna ezt a teljesítményt, főleg, hogy a kieséses szakaszban is szerepet kaptunk Török Katalinnal, aki az egyik asszisztensem volt. Ráadásul nagyobb hiba nélkül vezettük a meccseket”– mondta Kulcsár, aki második vb-jén fújta a sípot.

Elárulta, a bírókat két nappal a találkozók előtt jelölték ki, egy nappal előtte utaztak a helyszínre, majd másnap vissza a párizsi főhadiszállásra, ahol állandó edzésekkel készültek a feladatokra. Megjegyezte, a bíróküldés bejelentése után videoelemzést kaptak a két csapat taktikájáról, ami nagyban segítette a munkájukat, mert így például egy szögletnél jó eséllyel tudták, hogy hova érkezhet a labda.

A női labdarúgással kapcsolatban úgy fogalmazott, 15 év alatt nagyot fejlődött a színvonal, a győztes amerikai csapatról pedig azt mondta, fizikailag kiemelkedett a mezőnyből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik