Marozsán Dzsenifer ismét edzésben (Fotó: AFP)

 

A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.

Az olimpiai bajnok németek nélküle is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg a négyesüket, majd 3–0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között.     

Németország szombaton Rennes-ben vívja a negyeddöntőt a svédek ellen. Marozsán kedden a közösségi oldalára egy rövid videót töltött fel, amelyen a szabadrúgásokat gyakorolja.

Csak szombaton hozunk döntést arról, hogy Marozsán kezdeni fog-e, vagy csak a mérkőzés alakulásától függően, csereként lép pályára” – fogalmazott Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány.

Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban negyedszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi budapesti döntőjében gólt is szerzett.

Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának.