Női vb: hórihorgas újságíróval készülnek a norvégok a franciákra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 14:35
null
Terje Skeie és Caroline Graham Hansen, a norvégok középpályása (Fotó: Tv2.no)
Szerdán csoportrangadót vív egymással a norvég és a francia női labdarúgó-válogatott a világbajnokság A-csoportjában. Az északiak speciális edzéssel készültek fel az ellenfél toronymagas középső védőjére: Wendie Renard szerepét egy ugyancsak magas újságíró vette át.

 

 

A norvégok magabiztos győzelemmel kezdtek, a legutóbbi vb-n 10. helyen záró csapat 3–0-ra verte Nigériát. Az eredmény 37 perc alatt kialakult, egy öngól mellett Guro Reiten, illetve Lisa-Marie Karlseng Utland volt eredményes.

A legutóbb vb-ötödik, házigazda Franciaország 4–0-ra győzött Dél-Korea ellen, a mérkőzés legjobbja a 187 centiméter magas középső védő, Wendie Renard volt, aki két gólt is szerzett. A Lyon 28 éves játékosa ellen speciális taktikára van szükség, hiszen magassági fölényével szemben muszáj lenne tenni valamit.

A norvég szövetségi kapitány, Martin Sjögren azt találta ki, hogy a delegáció legmagasabb tagját, a sajtómunkáért felelős, 196 centis Terje Skeiét kéri meg, szálljon be az edzésbe. „Megtisztelő feladatot kaptam, és ugyan magasabb vagyok a francia lánynál, szerintem keményebb feladat lesz őt megállítani, mint ahogy velem tették” – mondta.

Wendie Renard (középen, kékben) két góllal kezdte a világbajnokságot (Fotó: AFP)
Wendie Renard (középen, kékben) két góllal kezdte a világbajnokságot (Fotó: AFP)

 

Sjögren kapitány elismerte, hogy a francia csapat komoly veszélyt jelent a játék minden területén, de meggyőződése, hogy jobban kordában tudják majd tartani az ellenfelet, mint ahogy azt a dél-koreaiak tették.

„Renard jelenti a legnagyobb fenyegetést, de nem az egyetlen, aki veszélyes a franciák közül. Fejbárbajban erősnek kell lennünk, hogy megvédjük a kapunkat a góltól” – nyilatkozta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik