A külföldi híroldalak szerint Rapinoe „ellopta a show-t" New Yorkban (Fotó: AFP)

 

Múlt hétvégén megvédte világbajnoki címét az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottja a Franciaországban rendezett tornán. A nemzeti csapatot hatalmas tömeg fogadta a hazaérkezéskor New Yorkban, az ünneplésen többek között a válogatott középpályása – aki az első gólt szerezte a döntőben Hollandia ellen –, Megan Rapinoe is lelkesítő beszédet mondott.

 
A rácsok mögül kapja legnagyobb motivációját az amerikaiak vb-sztárja 

„Ez az üzenetem mindenki számára: jobbnak kell lennünk. Több szeretet kell adnunk, és kevesebb gyűlöletet. Többet kell hallgatnunk, és kevesebbet beszélnünk. Tudnunk kell, hogy ez mindenki számára kötelezettség annak érdekében, hogy ezt a világot jobb hellyé formáljuk. Igen, sportolunk, és igen, futballozunk. Igen, női sportolók vagyunk, de valójában ennél sokkal többek is. Ti is többek vagytok egyszerű rajongóknál” – szólt a kilátogató több ezer emberhez Rapinoe.

„A csapatunk nagyon rugalmas. Jó humorunk van, de rosszak is vagyunk. Együtt lógunk, teázunk és ünnepelünk. Rózsaszín és lila hajunk van, illetve tetoválásaink és raszta hajunk. Vannak nálunk fehérek és feketék, és minden más is. Heteroszexuálisok és homoszexuálisok…” – hívta fel a figyelmet a 34 éves játékos, aki a külföldi híroldalak szerint „ellopta a show-t" New Yorkban.