Női futball: a „szoknyás Messi” 1 millió eurós ára új rekord lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 12:14
null
Ewa Pajor hosszabbított Wolfsburgban (Fotó: <a href="https://www.meczyki.pl/newsy/ewa-pajor-podpisala-nowy-kontrakt-z-wolfsburgiem-wielka-kwota-odstepnego/141622-n?fbclid=IwAR21fixDdVb3NUPky3AdXZDstnetDTJsI2sT2ETaC7yQcba--GaR6c0Frds">mezcyki.pl</a>)
A női labdarúgás világában nem jellemző, hogy a játékosokért átigazolási díjakat fizetnének a klubok, ezért is számít rekordnak Jakabfi Zsanett wolfsburgi csapattársának, a hazájában szoknyás Messinek is nevezett Ewa Pajornak az új szerződése, amelyben egymillió euróban rögzítették a kivásárlási árát.

 

Az előző idényben 24 góllal Bundesliga-gólkirály Ewa Pajor 2023 júniusáig hosszabbított szerződést a VfL Wolfsburg női csapatával – erről a játékos magyar menedzsere, Nagy Mihály (aki a szintén wolfsburgi Jakabfi Zsanettet is képviseli) tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.

Arról már a lengyel meczyki.pl ír, hogy a 23 éves Pajor új szerződésében 1 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek, amivel a világ papíron legdrágább női játékosává vált. Más kérdés, nem várható, hogy kivásárolják a csatárt a szerződéséből, ugyanis a női labdarúgásban ritkán fizetnek átigazolási díjakat a játékosokért – pláne nem ennyit.

„Ewa már bizonyította, hogy világszínvonalat képvisel és még mindig nagyon fiatal. Nagy sebességgel játszik, remekül gondolkodik a pályán, és nagyra értékeljük, amit eddig a csapatért tett” – fogalmazott a hosszabbítás kapcsán a Wolfsburg sportigazgatója, Ralf Kellermann.

Ewa Pajor 2015 óta játszik Wolfsburgban, háromszor bajnokságot, négyszer Német Kupát nyert a csapattal. A Wolfsburg 16 forduló után vezeti a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságot, nyolcpontos előnnyel a 2. helyen álló Bayern München előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik