NL: Túl korán kezdődött a Premier League – Southgate

Vágólapra másolva!
2018.10.15. 14:59
null
Southgate-nek lehetnek problémai a mostani kezdőjével (Fotó:AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a vasárnapi, spanyolországi sajtótájékoztatón mentális problémákról beszélt, és az ellenfelük új edzőjéről is szót ejtett. 

 

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi, spanyolországi sajtótájékoztatón fejtette ki gondolait a Premier League korai idénykezdetéről.

„Nem értem, a mi bajnokságunk miért indult el ilyen hamar. Vegyük például a Tottenham Hotspurt. Sok labdarúgója játszott a világbajnokság elődöntőjében, és ezeknek a futballistáknak már kezdeniük kellett a nagyon rövid nyári felkészülés után. Borzasztóan nehéz helyzetbe kerültek így a menedzserek."

„Egyes csapatok egyértelműen nem hozzák a legjobb formájukat, nem beszélve a sok sérülésről. Több játékos is nem fizikailag van rossz állapotban, hanem mentálisan."

A Premier League augusztus 10-én, 26 nappal a vb-döntő és 27 nappal az angolok belgák ellen vívott (0–2) bronzmeccse után rajtolt. A La Liga és a Serie A egy, a Bundesliga két héttel később rajtolt el az angol bajnoksághoz képest.

„Nem tudtam, mikor kezdődik az idény, csak miután visszaértünk a világbajnokságról. Más ligák úgy állították össze a bajnokságuk menetrendjét, hogy a csapatok nyugodtabban tudjanak felkészülni a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre. Valami ilyesmit a mi játékosaink is értékeltek volna, mert ők képviselik az angol labdarúgást, és azt akarjuk, hogy jó teljesítményre legyenek képesek" – tette hozzá a 48 éves szakember.

Southgate törheti a fejét, hogy milyen kezdőt állítson össze a spanyolok elleni, hétfői Nemzetek Ligája meccsen, mert Lingard, Alli, Delph, Rose és Welbeck is sérült, míg Kane, az angolok egyik kulcsjátékosa az előző hat meccsén nem szerzett gólt a válogatottban.

Végezetül szót ejtett a spanyol válogatott új szövetségi kapitányáról is.

„A spanyoloknak új, remek trénerük van, aki valamennyit változtatott a játékukon. A stílusuk nem igazán más, de a taktikában változtatott Luis Enrique. Gyorsabb támadósort részesít előnyben. A vébén inkább a szélekről próbáltak támadásokat vezetni, ez most nem így van."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik