NL: Shaqiriék nem kegyelmeztek, 17 éve nem látott zakót szabtak Izlandra

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 19:52
null
Hannes Halldórsson kapus nehezen viselte, hogy beszedte a hatodikat is Fotó: AFP)
Svájc 6–0-ra verte Izlandot hazai pályán a Nemzetek Ligája A-divíziójának 2. csoportjában. Tizenhét éve nem kapott ki ekkora különbséggel az izlandi válogatott, akkor Dániával szemben maradt alul.

Haris Seferovic már a második percben próbára tette a vendégkaput őrző Hannes Halldórssont, aki azonban remek reflexekkel leért a nem tökéletesen helyezett, de így is a bal alsó sarok irányába tartó lövésre. A 13. minutumban Steven Zuber 15 méterről eleresztett löketével szemben viszont már esélye sem volt az izlandi kapusnak: a labda a keresztlécről vágódott a hálóba (1–0).

A 23. percben Denis Zakaria duplázta meg a hazai előnyt, Xherdan Shaqiri szabadrúgása után kotorva a kapuba a kipattanót (2–0).

Fordulás után a Liverpool szélsője is feliratkozott a gólszerzők közé: Xherdan Shaqiri az 53. minutumban szabadrúgásból tekert a hosszú felső sarokba, úgy, hogy a labdája a menteni igyekvő védő fején is megcsúszott, így vált igazán védhetetlenné Halldórsson számára (3–0).

A 67. percben Haris Seferovic lőtte ki a jobb alsót (4–0).

A 71. minutumban az FC Basel mindössze 21 esztendős támadója, a csereként beállt Albian Ajeti kotort közvetlen közelről az izlandi kapuba (5–0)

A 6–0-s végeredményt Admir Mehmedi állította be a 83. percben.

Izland ezzel 17 éve nem látott különbséggel kapott ki, legutóbb 2001-ben, Dániában szenvedett 6–0-s vereséget.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ, 2. csoport
Svájc–Izland 6–0 (Zuber 13., Zakaria 23., Shaqiri 53., Seferovic 67., Ajeti 71., Mehmedi 83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik