NL: megállapodás Dániában, az „igazi” válogatott játszik Wales ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 20:36
null
Wales ellen visszatérnek a sztárok (Fotó: AFP)
Egy hónapig érvényes, ideiglenes megállapodás született a Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) és a válogatott játékosokat képviselő érdekképviseleti szervezet között a válogatott játékosok kollektív szerződéséről, így vasárnap Wales ellen ismét a világbajnokságon látott dán válogatott lép majd pályára, nem pedig a Szlovákia ellen szerda este szereplő alacsonyabb osztályban futballozó és a dán futsalválogatott tagjai alkotta „alternatív” válogatott játszik majd – adta hírül csütörtök este a dán TV2 Sport.

 

Amint arról beszámoltunk, a DBU és a dán profi labdarúgókat képviselő játékosszervezet között nem született meg az új kollektív szerződés időben, ezért a világbajnokságon látott válogatott játékosok lemondták a szereplést a Szlovákia elleni szerdai felkészülési mérkőzésen. Helyettük a szövetség egy alternatív válogatottat verbuvált alacsonyabb osztályokban, valamint a futsalválogatottban futballozó játékosokból, akiknek irányításával John Faxe Jensent bízta meg.

Ez a csapat szerda este tisztességgel helytállt, és 3–0-s vereséget szenvedett Szlovákiától Nagyszombaton.

Csütörtök este a dán TV2 jelentése szerint aztán eldőlt: az alkalmi válogatott tagjai az eredeti tervekkel ellentétben nem gyarapítják válogatottságaik számát, miután sikerült egymással megállapodnia a játékos-szakszervezetnek és a DBU-nak.

A felek egy ideiglenes, szeptember 30-ig érvényes megállapodást kötöttek, így a Wales elleni Nemzetek Ligája-meccsen ismét a legjobbak képviselhetik hazájukat.

Az egyezség értelmében a Wales elleni találkozót követően a felek azonnal tárgyalóasztalhoz ülnek, és folytatják a végleges, október 1-jétől érvényes megállapodás részleteinek megvitatását, elkerülendő, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljön a dán labdarúgás.

A dán TV2 Sport híradása szerint a vasárnapi mérkőzésre gyakorlatilag az augusztus végén lejárt kollektív szerződést hozták vissza. Ezzel együtt a felek azt is kijelentették, hogy a megszületendő új megállapodásról egyik érintett fél sem nyilatkozik a jövőben.

A Dánia–Wales Nemzetek Ligája-mérkőzés vasárnap este 18.00 órakor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik