NL: Hat realos a kezdőben? Nem érdekel – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.09.12. 09:55
null
A Real Madrid-játékosok repítették a spanyol válogatottat (Fotó: AFP)
Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya roppant elégedett volt játékosaival a világbajnoki döntős horvátok elleni 6–0-s siker után.

 

„Nincs értelme csapatokat és válogatottakat összehasonlítani – idézi a Marca Luis Enriquét, a spanyol nemzeti együttes nyáron kinevezett szövetségi kapitányát. – Megvan az elképzelésünk, hogyan szeretnénk futballozni. Ma minden csodásan alakult, fantasztikus gólokat szereztünk, rendkívül hatékonyak voltunk. Szeretnénk visszajutni arra a szintre, ami elvárható tőlünk. Az elmúlt tíz napban a játékosok hozzáállása tetszett a legjobban. Az eredményektől függetlenül elégedett vagyok velük.”

„Büszke voltam, hogy a közönség a nevemet skandálta, de tisztázni kell, a játékosoké minden érdem, ők végzik el a munka nehezét. Rengeteg apróságon kell javítanunk, egy nap alatt bármi megváltozhat. A győzelmet és a vereséget sem szabad túlértékelni.”

A játékosként a Real Madridban és az FC Barcelonában is szereplő, edzőként a katalán gigásszal szép sikereket elérő Enriquét arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a keddi kezdőcsapatban hat madridistának [Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Dani Ceballos, Marco Asensio és Isco – a szerző] szavazott bizalmat.

„Észre sem vettem, és egyébként sem érdekel. Mind a spanyol válogatott tagjai. Nem azt nézzük, ki melyik klubban játszik. A magot most a Real Madrid alkotja, ami tetszik nekem. Csak egy mezt látok, a spanyol válogatottét”
– tette hozzá a 48 éves szakember.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 4. CSOPORT

Spanyolország–Horvátország 6–0 (Saúl Níguez 24., Asensio 33., L. Kalinic 35. – öngól, Rodrigo 49., S. Ramos 57., Isco 70.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 2 2 8–1 +7 6
2. Anglia 1 1 1–2 –1 0
3. Horvátország 1 1 0–6 –6 0
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek