Red Bull Neymar Jr's Five: szenzációs kezdés – csoportgyőztes a magyar csapat!

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 19:27
null
Nem maradt angolai játékos a végére
Szenzációsan indult a Red Bull Neymar Jr's Five brazíliai világdöntője a magyar csapat (Zsírkréták) számára, hiszen a csoportkörben nagyszerűen teljesítve, első helyen jutott be a szombati kieséses szakaszba – itt a házigazda Brazília legjobbjaival találkoznak a mieink.

A csütörtöki sorsolás után Fábián Gábor csapatkapitány arról beszélt, hogy örül, hogy sikerült elkerülni a bivalyerősnek tűnő A-csoportot (melybe többek között a 2017-es bajnok román együttes is besorolást nyert), és úgy véli, jó esélye van a magyar címvédőnek továbbjutnia a saját ötöséből.

Kezdésként helyi idő szerint 10 órakor Angola ellen léptek pályára a mieink, és az első másfél perc akklimatizálódása után a rendkívül harcosan küzdő magyar csapat került fölénybe, a termetesebb afrikai játékos sorra hagyhatták el a pályát – merthogy aki nem tudná: az öt az öt elleni kispályás játék során a gólt kapó együttes egy fővel még meg is fogyatkozik, nem véletlenül az a torna jelmondata, hogy „játszd le őket mind!”.

A magyar együttes pedig pontosan ezt is tette, a vezető gól megszerzése után türelmes játékkal morzsolta le ellenfelét, így arra sem volt szükség, hogy végigmenjen az amúgy mérkőzésenként rendelkezésre álló tíz perc.

A magyar csapat lejátszotta Angolát a pályáról



Luxemburg alaposan bekezdett a meccs elején – de ez is kevésnek bizonyult
Luxemburg alaposan bekezdett a meccs elején – de ez is kevésnek bizonyult


A sorsolás szeszélye folytán a Zsírkrétáké volt a nyitó meccs után a csoport második felvonása is, ezúttal pedig Luxemburg legjobbja érkezett ellenfélül. Az együttes óriási lelkesedéssel és elánnal vetette bele magát a küzdelembe, és alaposan felszisszenhettünk, amikor egy saját térfélről alálöbbölt labda a földről a képzeletbeli lécre pattant, majd onnan szerencsére kifelé jött.

Adódhat a kérdés, hogy ez hogyan fordulhat egyáltalán elő, de a válasz a játékszabályzatban keresendő: kapus nélkül játszanak a csapatok, és a kapu előtti félköríven belülre senki sem mehet be, ellenkező esetben büntető következik, a felezőpontról lőhetnek a kedvezményezettek az üres kapura.

Luxemburg ellen az eleinte hősiesen védekező, majd támadásba lendülő magyar csapatnak egy kis váratlan besegítés is kapóra jött, a palánkról visszapattanó labda ugyanis alaposan megzavarta az ellenfelünk védőjét, így megszületett a vezető gól – ami egyben a győztes találatnak is bizonyult (1:0).

A luxemburgiak elleni győztes találat



A spanyolok ellen gyorsan döntöttek a mieink
A spanyolok ellen gyorsan döntöttek a mieink

Ezt a meccset természetesen már hosszabb pihenő követte, majd jöhetett az afrikai együttest szintén fölényesen legyőző Spanyolország elleni csata. A pirosról fehér szerelésre váltó Zsírkréták a meccs elején még hálát rebeghettek egyszer a „kapufának”, de innentől kezdve nem volt kérdés. A második gyanús spanyol benyúlás után már jöhetett a magyar büntető, az emberelőnyt imponáló gyorsasággal használták ki a mieink, alig telt el a tíz perc fele, máris elfogyott az ellenfél (5:0).

A gólzáport beindító magyar büntető


Ezzel a győzelemmel gyakorlatilag a továbbjutás kérdése is eldőlt, egy nagyobb szünet után India ellen még az is belefért, hogy egy kísérleti felállás után 2:1-re kikapjanak a mieink, a csoportelsőség így is összejött.

„Az egész torna első meccsével kezdtünk, de nekünk nem okozott gondot, hogy itteni idő szerint reggel hatkor kellett kelni, hogy átérjünk a viadal helyszínére, mert otthon ez már délelőtt tizenegy órának számít, így az sem okozott problémát, hogy már az elején fel tudjunk pörögni. Angola jó erőt képviselt, szerencsére is szükségünk volt az öt-nullás győzelemhez, majd Luxemburg ellen nagyon szenvedős mérkőzésen nyertünk, még egygólos hátrányban is beálltak védekezni, de igazából nekünk is megfelelt ez az eredmény, nem erőltettük a rohamozást, a biztos győzelemre mentünk. A spanyolok voltak a legerősebb ellenfeleink, és mégis a legsimább találkozónk volt. Mi futsalozunk otthon, és nekünk az fekszik a legjobban, amikor az ellenfelünk is futsalcsapat, hiszen nem annyira fizikai összecsapások az ilyenek, nem rugdossák annyiszor a palánkra a labdát, hanem szép tiszta játék folyik. A végén már csak egy nagy különbségű vereség esetén maradtunk volna le a csoportelsőségről, így az indiaiak ellen kicsit kísérletezgettünk a felállással, itt sajnos hamar kaptunk egy gólt, majd egy megpattanó labdából még egyet, kettős emberhátrányból pedig már csak szépíteni tudtunk. A csoportelsőség így is meglett, a spanyolok végül az utolsó meccsükön is kikaptak, most várjuk, hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfelünk a holnapi nyolcaddöntőben” – mondta Fábián Gábor a mieink utolsó csoportmeccsét követően.

Később a sorsolás után kiderült, a mieink a házigazda brazilok ellen küzdhetnek a továbbjutásért.

A magyar csapat kiváló játékkal jutott tovább a csoportkörből, az ellenfél Brazília lesz
A magyar csapat kiváló játékkal jutott tovább a csoportkörből, az ellenfél Brazília lesz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik