Neymar's Five: sosem látott tömeg után megvan a döntő mezőnye!

Vágólapra másolva!
2019.05.28. 15:04
null
Szombaton Miskolcon küzdöttek a felek a döntőbe jutásért (Fotó: Red Bull)
Véget értek Red Bull Neymar Jr's Five 2019 magyarországi selejtezői: az elmúlt hét végén két parádés tornán újabb 12 csapat került be az országos döntő 24 fős mezőnyébe. A különleges szabályrendszerben zajló kispályás labdarúgótorna országos döntője június 1-jén lesz a budapesti Városligetben, ahol az együttesek azért szállnak harcba, hogy megszerezzék a repülőjegyüket Brazíliába, vagyis ott legyenek a Red Bull Neymar Jr's Five 2019 világdöntőjében.



MISKOLC

Szombaton Miskolc volt a helyszín, 30 csapat részvételével. Sok volt köztük a tavalyi újrázó, de az is jól látszik, hogy terjed a városban a Red Bull Neymar Jr's Five híre, ugyanis új arcok is voltak a mezőnyben. Közben a színvonalra sem lehetett panasz, így négy igen erős gárda kvalifikálta magát a fővárosi országos fináléba.

A miskolci továbbjutók: Avas, Görömböly, Barik, Horváth Focisuli

Óriási tömeg gyűlt össze Budapesten, hogy részt vegyenek a Neymar’s Five selejtezőjében (Fotó: Red Bull)
Óriási tömeg gyűlt össze Budapesten, hogy részt vegyenek a Neymar’s Five selejtezőjében (Fotó: Red Bull)



BUDAPEST

A vasárnapi, budapesti selejtezőre a regisztráció elképesztő méreteket öltött: összesen 117 csapat jelezte részvételét, végül 84-en jöttek el, ami még így is abszolút rekord a Red Bull Neymar Jr's Five magyarországi történetében.

A kezdést így előre is kellett hozni a megszokott délelőtt 10 óráról reggel 8 órára, ennek köszönhetően a regisztrációnál sem volt nagy tumultus, pedig 500 ember volt a helyszínen.

A szabályok egyszerűek, ötfős gárdák feszülnek egymásnak kapus nélkül (ha valaki a kapu előtti félkörön belülre lép, akkor az ellenfél a felezővonalról rúghat üres kapura büntetőt), ha egy csapat gólt szerez, akkor az ellenfélből kiáll egy játékos (így ha valaki az eredményjelzőt nem is nézné, akkor is látná a pályán lévő játékosok számából, hogyan állnak a felek), a meccsek tíz percig tartanak, vagy addig, amíg egy gárda teljesen el nem fogy – merthogy ilyenre is volt bőven példa.

Volt olyan együttes, amely a (tévesen) Pierre de Coubertinhez kötött eszme szerint jelentkezett – ki ne ismerné, ez arról szól, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos –, de felbukkantak tavalyi csapatok, és még NB I-es futsalos gárda is.

Nagy küzdelem folyt a pályákon (Fotó: Red Bull)
Nagy küzdelem folyt a pályákon (Fotó: Red Bull)



A külső szemlélő számára úgy tűnt, hogy mérkőzések dinamikája az első gól után változik meg, addig gyakran kiegyenlített játék folyt, de az emberelőnybe kerülő csapatok azért túlnyomó többségében ezt követően legalább a fór őrzésére képesek voltak az egyre inkább fáradó riválisokkal szemben.

A kiemelkedő létszámú csapatot 21 négyes csoportba rendezték a szervezők, a körmeccsek után minden kvartettből továbbment két csapat, az elsők a másodikokkal kerültek párba, innen 21 csapat jutott tovább – ehhez csatlakozott még ennek a körnek a három legjobb vesztese is a délutáni programhoz.

Az így talpon maradt 24 csapat 16 órakor kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt. Itt máris felfedezhettünk egy újítást a csoportkörhöz képest, ugyanis – érthető módon – már nem érhetett véget egy meccs döntetlennel, ilyen esetben mindkét csapatból egy játékos maradt a pályán, ők addig viaskodtak egymás ellen, míg az egyik kapuba került a labda.

Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen után egy az egy ellen folytatják a felek (Fotó: Red Bull)
Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen után egy az egy ellen folytatják a felek (Fotó: Red Bull)



A rengeteg résztvevő miatt a budapesti tornáról egyébként nem négy, hanem nyolc csapat is kvalifikálhatta magát a szombati országos döntőre. Az éles szemű olvasóinknak feltűnhetett, hogy a 24 csapat lefeleződése után ez kevéssé jöhetne ki, a matek innentől úgy módosult, hogy az így továbbjutó 12 gárda mellé csatlakozott az ebben a körben alulmaradó csapatok közül az egész napi teljesítmény alapján felállított rangsorban a legjobb négy helyen végző együttes, vagyis a délutáni szakasz első felvonásán elszenvedett vereség sem jelentette automatikusan az álmok szerte foszlását.

Innentől már nem volt nagy kérdés, az így versenyben maradó 16 csapat még egyszer lefeleződött, ezt követően pedig kialakult a nemzeti döntő teljes mezőnye – nagyjából délután fél 6-ra, közel tízórás mókát követően.

A budapesti továbbjutók: Alibi SC, Sons of György Béla, Panna, Jung Five Stars, 8th District, TBA, Lion Football Academy, Holky.

A hazai selejtezők időpontjai:
Május 11. Pécs
Május 12. Szeged

Május 18. Győr
Május 25. Miskolc
Május 26. Budapest (BME)
A pécsi továbbjutók: Zsírkréták, FC Young Boys, Panaszkönyv CF, Marquee Matchup.
A szegedi továbbjutók: Young Boys, Team of the week, Rudi FC, Football Rangers.
A győri továbbjutók: Patent, Kamlelkesek, Young Boyz, X Force.
A miskolci továbbjutók: Avas, Görömböly, Barik, Horváth Focisuli
A budapesti továbbjutók: Alibi SC, Sons of György Béla, Panna, Jung Five Stars, 8th District, TBA, Lion Football Academy, Holky.

Döntők:
Június 1., nemzeti döntő, Budapest
Július 13., világdöntő, Brazília

További információk a https://www.redbullneymarjrsfive.com/hu hivatalos oldalán találhatók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik