Nem a Monaco, de 150 millió eurót keresett öt eladással

Vágólapra másolva!
2019.08.11. 10:09
null
A csapat új esze is a szokásos helyen fényképezkedett (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágon is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a zárás miatt a második is az, a harmadik a Serie A-é, a negyedik a Ligue 1-é.


Ritka alkalom, térjünk ki bővebben a LILLE tevékenységére! Ugyan az elmúlt bő egy héten a PSG vett egy harmincmilliós, lassan harmincéves futógépet Idrissa Gueye személyében a középpályára, arra a posztra, ahol eleddig csak Marquinhos, Leandro Paredes, Marco Verratti, Thilo Kehrer, Stanley Nsoki és Ander Herrera tudott játszani, hétmillió euróért elengedte cserekapusát, Kevin Trappot az Eintracht Frankfurthoz, a Monaco a Montpellier-től Benjamin Lecomte kapus után megvette a jobbhátvéd Ruben Aguilart is, összesen 21.5 millió euróért, a Bordeaux ötmillióért elhozta az Arsenal szeptemberben 34. születésnapját ünneplő csapatkapitányát, Laurent Koscielnyt, 14 millió euróért csatárt vett a Marseille (Darío Benedetto), Allan Saint-Maximinért 18 milliót fizetett a Newcastle United a Nice-nek, a szintén szélső Ismaila Sarrért harmincmilliót a Watford a Rennes-nek – de a főszerep egyértelműen a Lille-é.

Nicolas Pépéért ugyebár nyolcvanmillió eurót fizetett az Arsenal, ez nem nagy meglepetés, bár ennek a tíz százaléka a szélső korábbi csapatáé, az Angers-é. Pépéért meg jöhet tízmilliónyi bónusz, így „megtérül” a korábbi klubnak járó jutalék, a szélső évi nettó ötmillió eurót keres (egy másik kérő, a Napoli csak 3.5-öt ajánlott, félmilliós bónusszal), míg az ügynöke ötmilliót kapott a fáradozásaiért. A Milannak eladott támadóért, Rafael Leaóért harmincmillió jött most, ötmillió bónusz még beeshet, és a következő transzferdíj húsz százaléka biztosan a Lille-é – aki viszont eheti a kefét, az a Sporting CP, amely tavaly ingyen engedte el az angolai származású portugál fiút, aki az előző idényt nyolc góllal és két gólpasszal zárta, 26 fellépésen. Leao csak húszéves, héttel idősebb nála a brazil középső középpályás, Thiago Mendes, aki felcsapott Lyonban Tanguy Ndombele-utódnak, 22+4.5 millióért. Mendest két éve vette meg a Lille, a Sao Paulótól, kilencmillió euróét.

A kétszeres holland válogatott támadó, Anwar El Ghazi kilencmillióért az Aston Villáé lett, négymilliós nettó haszonnal, a hat éve a mali Bakaridjantól ingyen megszerzett balbekk Youssouf Konéért kilencmilliót adott a Lyon, az elefántcsontparti felnőttválogatott-kerettag védő, Kouadio-Yves Dabila kölcsönbe a Cercle Bruges-höz került, az egyszeres mali válogatott középpályással, Rominigue Kouamével együtt (utóbbi vételi és visszavételi opcióval), a portugál támadót, a 29 éves Rui Fontét visszaküldték kölcsönből a Fulhamhez, testvérével, a 35 esztendős védővel, José Fontével ellenben hosszabbítottak 2021-ig, plusz egy egyéves lehetőséggel.

Olyan jól megy már a Lille-nek, hogy Portugáliában létrehozott egy kvázi fiókcsapatot az első osztályban: a Belenensesnek kölcsönadott ugyanis öt játékost is. A 22 éves kapus, Hervé Koffi 22-szeres Burkina Fasó-i válogatott, a volt monacói középpályás, Chahreddine Boukholda, a támadó Charles-Andreas Brym, a togói válogatott középső védő, Hakim Ouro-Sama és a szintén a húszas évei legelején járó (francia U19-es válogatott) szélső, Imad Faraj is igen jó helyen készül fel a jövő évi lille-i kalandokra.

A csapat új esze a török szervező, Yusuf Yazici lesz, aki különös konstrukcióban került Lille-be: a Trabzonspor 16.5 milliót kapott érte, plusz az egyszeres portugál válogatott védőt, Edgar Iét, Yazici 25. pályára lépése után még egymillió euró a törököké, majd a továbbadás ötöde is; és magyar füllel is érdekes kicsengés még, hogy ha a Lille kölcsön- vagy végleg eladja Yazicit egy török klubnak, a Trabzonnak húszmilliós eurós kompenzáció jár! A Lille-nek meg Ié következő vételárának a fele... Yazici a Lille vételi és a Trabzon eladási rekordere lett.

Az U17-es világbajnok nigériai támadót, Victor Osimhent hamar leírták Wolfsburgban, hiba volt, most a Charleroi kapott érte 12 milliót, hárommillió bónuszt és 15 százaléknyi TAJ-t, azaz továbbadási jutalékot. Kölcsönben Belgiumban 20 gólt lőtt, 3.5 millióért elopciózták a németektől. A nagy George tehetséges fiáért, a támadó mindenes Timothy Weah-ért tízmilliót számlázhatott a PSG, neki a bátyja, ifjabb George Weah is futballista, volt a Milan U19 és a PSG B játékosa is, már elmúlt harminc, jelenleg klub nélküli. Mendes utóda a Rennes-től 10+1 millióért megvett rutinos Benjamin André lesz, a szélső védőként és támadóként is szereplő 19 éves horvát tehetségért, Domagoj Bradaricért 6.5 milliót kapott a Hajduk Split (plusz 1.5 millió a bónusz, 15 százalék a következő transzferből), vetélytársa a Belenensestől hárommillióért megvett mozambiki Reinildo Mandava lesz.




A 2017 telén a kispadra ülő Christophe Galtier kapott még egy kapust is a volt brazil U20-as válogatott Léo Jardim személyében, érte hatmilliót zsebelt be az őt napokkal korábban a Gremiótól egymillióért megopciózó Rio Ave, a Milantól jött a közös üzlet farvizén a portugál U19-es válogatott középső védő, Tiago Djaló (elméleti ötmillióért...), az angolai szűrő, Show kétmilliót, a rutinos marokkói bekk, Szaad Aguzul 600 ezret kóstált, míg a Moldovából származó francia csatár, Virgiliu Postolachi ingyen igazolt át a PSG B-től, de jelentős továbbadási jutalékkal, mint a kis Weah.

A kölcsönből visszatérők közül a volt francia U-, de már algériai felnőttválogatott támadó középpályás, Jasszin Benzia maradt és küzd eséllyel a kezdőcsapatért (miután nem vitte el végül az Olympiakosz).

Megengedhette magának a Lille azt is, hogy a Premier League átigazolási ablakának legvégén visszautasítsa a Wolverhampton negyvenmillió eurós ajánlatát a húszéves középső középpályásért, Boubakary Soumaréért, akit nem mellesleg két éve ingyen happolt el a PSG-től; a csapatkapitány védelmi mindenes Adama Soumaoro már mindenben megegyezett a Monacóval, átment az orvosi vizsgálatokon is, a két klub egymás kezébe csapott a 13 milliós üzlet fölött – ám az utolsó pillanatban vissza minden. Őt tavaly nem engedték el az Evertonhoz, de a vezetőség a szavát adta, hogy idén mehet; érdeklődött még a Norwich City, az Aston Villa és az FC Bruges is.

Boubakary Soumaré megvételén maga Jorge Mendes dolgozott, de hiába, mert megtartotta őt a Lille a Bajnokok Ligája miatt. Annak ellenére is, hogy a szerződése jövőre lejár!

Az előző vételi rekordert, a brazil középpályás Thiago Maiát nem kapta meg a Newcastle United, sem végleg, sem kölcsönbe, lesben áll most a Genoa egy hétmilliós ajánlattal és ötven százalékos TAJ-jal.

Az Angers húszmilliót kér a középpályás Jeff Reine-Adélaide játékjogáért, a Lille 15 milliót adna, kérő még a Porto is. Dodi Lukebakiót lecsapta a Lille kezéről a Hertha, befuthat ellenben Pépé helyére Nápolyból Adam Unasz, akit a nápolyiak önként ajánlottak fel, még a vételi ajánlatuk részeként, másik három kérője a Marseille, a Cagliari és a Bordeaux. Ha már megjárták a gyönyörű Nápolyt a lille-i küldöttek, rákérdeztek a négyszeres olasz válogatott szélsőre, Simone Verdire is, a Genoával való tárgyalások közben pedig szóba került a támadó Christian Kouamé megvétele. Szélsőkiszemelt még az utrechti Gyrano Kerk is.

Mivel mindenki tudja, mennyi pénze van, nehezen alkudozik a LOSC, a VfB Stuttgart kapásból harmincmillió eurót kért a 21 éves védekező középpályásért, Orel Mangaláért, olcsóbb kiszemelt a celtices Jozo Simunovic.

A legerősebb csapat? (Transfermarkt)
A legerősebb csapat? (Transfermarkt)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019

AMIENS
Érkezett: Serhou Guirassy (1. FC Köln, 6 000 000 euró), Eddy Gnahoré (Palermo, 2 500 000), Emil Krafth (Bologna, 2 000 000), Alexis Blin (Toulouse, 1 650 000), Ulrick Eneme Ella (Liefering, 300 000), Jack Lahne (Brommapojkarna), Haitam Aleesami (Palermo, ingyen), Christophe Jallet (Nice, i.), Gaël Kakuta (Rayo Vallecano, 3 000 000)
Kölcsönbe: Chadrac Akolo (VfB Stuttgart, 500 000)
Kölcsönből vissza:
Yannick Mamilonne (Paris FC), Rafal Kurzawa (Midtjylland), Mahdi Talal (Entente)
Távozott: Réda Rabej (Fremad Amager, ingyen), Ualid el-Haddzsam (Troyes, 35 000), Khaled Adénon (al-Vahda, i.), Emil Krafth (Newcastle United, 5 400 000), Yannick Mamilonne (Chambly, i.)
Kölcsönből vissza:
Eddy Gnahoré (Palermo), Serhou Guirassy (1. FC Köln), Alexis Blin (Toulouse), Emil Krafth (Bologna), Erik Pieters (Stoke City)

ANGERS
Érkezett: Rasid Aliui (Nimes, ingyen), Julien Masson (Valenciennes, 1 500 000), Danijel Petkovic (Lorient, 1 500 000), Sada Thioub (Nimes, 3 500 000), Mathias Pereira Lage (Clermont Foot, 1 500 000), Casimir Ninga (Caen, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Saliou Ciss (Valenciennes), Harisson Manzala (Maccabi Petah Tikva), Alexandre Letellier (Troyes), Thomas Touré (Paris FC), Baptiste Guillaume (Nimes), Dorian Bertrand (Béziers)
Távozott: Yoann Andreu (visszavonult), Flavien Tait (Rennes, 9 000 000), Dorian Bertrand (Nancy) Cristian López (Hatta Klub), Jeff Reine-Adélaide (Lyon, 25 000 000)
Kölcsönbe:
Harisson Manzala (Le Mans), Pape Djibril Diaw (Caen), Baptiste Guillaume (Valenciennes), Thomas Touré (Sochaux), Alexandre Letellier (Sarpsborg), Lassana Coulibaly (Cercle Bruges)
Kölcsönből vissza:
Zacharie Boucher (Auxerre), Cheikh N'Doye (Birmingham City)

BORDEAUX
Érkezett:
Loris Benito (Young Boys, i.), Mexer (Rennes, i.), Enock Kwateng (Nantes, i.), Hvang Ui Dzso (Gamba Oszaka, 2 000 000), Laurent Koscielny (Arsenal, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Paul Baysse (Caen), Jonathan Cafú (Crvena zvezda), Alexandre Mendy (Guingamp), Valentín Vada (St.-Étienne), Daniel Mancini (Auxerre), Aaron Boupendza (Tours), Raoul Bellanova (Milan U19)
Távozott: Jules Koundé (Sevilla, 25 000 000), Lukas Lerager (Genoa, kölcsön után végleg, 6 000 000), Igor Lewczuk (Legia Warszawa, i.), Jérome Prior (Valenciennes, i.), Jaroslav Plasil (visszavonult), Zaydou Youssouf (St.-Étienne, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Yann Karamoh (Inter), Andreas Cornelius (Atalanta), Sergi Palencia (Barcelona B)

BREST
Érkezett: Denys Bain (Le Havre, i.), Ibrahima Diallo (Monaco, 2 000 000), Romain Perraud (Nice, 2 000 000), Ludovic Baal (Rennes, i.), Irvin Cardona (Brest, 1 500 000), Paul Lasne (Montpellier, i.)
Kölcsönbe: Samuel Grandsir (Brest)
Kölcsönből vissza: Corentin Jacob (Tours), David Kiki (Red Star FC)
Távozott: Corentin Jacob (Rodez, i.), Quentin Bernard (Auxerre, i.), Thomas Ayasse (szerződése lejárt), Édouard Butin (szl.), Anthony Weber (Caen, 500 000)
Kölcsönből vissza: Jessy Pi (Toulouse), Baba Traoré (Le Havre), Ibrahima Diallo (Monaco)

DIJON
Érkezett: Mama Baldé (Sporting CP, i.), Bruno Ecuele Manga (Cardiff City, 2 000 000), Didier Ndong (Guingamp), Alfred Gomis (SPAL, 1 500 000), Ngonda Muzinga (Vita Club)
Kölcsönbe: Hamza Mendyl (Schalke, 500 000)
Kölcsönből vissza: Eden Massouema (Valenciennes)
Távozott: Valentin Rosier (Sporting CP, 8 000 000), Kvon Csang Hun Kwon (Freiburg, 3 000 000), Eden Massouema (Troyes, i.), Usszama Haddadi (al-Ettifak), Cédric Yambéré (al-Ettifak, 3 000 000), Sory Kaba (Midtjylland), Mehdi Abejd (Nantes, i.), Arnold Bouka Moutou (szl.), Sory Kaba (Midtjylland, 3 000 000), Bobby Allain (Olympiakosz, i.), Wesley Said (Toulouse, 8 000 000), Naim Szliti (al-Ettifak, 5 000 000)

LILLE
Érkezett:
Timothy Weah (PSG, 9 500 000), Reinildo Mandava (Belenenses, 3 000 000), Léo (Rio Ave, 6 000 000), Szaad Aguzul (Kavkab Marrakes, 600 000), Benjamin André (Rennes, 7 000 000), Domagoj Bradaric (Hajduk Split, 6 500 000), Tiago Djaló (Milan, 5 000 000), Victor Osimhen (Charleroi, 12 000 000), Yusuf Yazici (Trabzonspor, 16 500 000)
Kölcsönből vissza:
Rominigue Kouamé (Paris FC), Edgar Ié (Nantes), Jasszin Benzia (Fenerbahce)
Távozott: Thiago Mendes (Lyon, 22 000 000), Anwar El Ghazi (Aston Villa, 9 000 000), Youssouf Koné (Lyon, 9 000 000), Nicolas Pépé (Arsenal, 80 000 000), Rafael Leao (Milan, 30 000 000), Edgar Ié (Trabzonspor, i.)
Kölcsönbe: Hervé Koffi (Belenenses), Rominigue Kouamé (Cercle Bruges), Kouadio-Yves Dabila (Cercle Bruges), Adam Jakubech (Kortrijk), Show (Belenenses), Lenny Pintor (Troyes)
Kölcsönből vissza: Reinildo Mandava (Belenenses), Rui Fonte (Fulham)

LYON
Érkezett: Thiago Mendes (Lille, 22 000 000), Youssouf Koné (Lille, 9 000 000), Jean Lucas (Flamengo, 8 000 000), Ciprian Tatarusanu (Nantes, i.), Titouan Thomas (Lyon B), Mathis Rayan Cherki (Lyon U19), Joachim Andersen (Sampdoria, 24 000 000), Jeff Reine-Adélaide (Angers, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Timothé Cognat (Servette), Jordan Ferri (Nimes), Christopher Martins Pereira (Troyes), Elisha Owusu (Sochaux)
Távozott: Tanguy Ndombélé (Tottenham, 60 000 000), Ferland Mendy (Real Madrid, 48 000 000), Jordan Ferri (Montpellier, 2 000 000), Christopher Martins Pereira (Young Boys, 2 000 000), Elisha Owusu (Gent, 1 000 000), Timothé Cognat (Servette, 70 000), Mathieu Gorgelin (Le Havre, i.), Olivier Kemen (Niort, i.), Jérémy Morel (Rennes, i.), Nabil Fekir (Betis, 19 750 000)

MARSEILLE
Érkezett: Darío Benedetto (Boca Juniors, 14 000 000)
Kölcsönbe: Álvaro González (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Szaif-Eddin Kaui (Caen), Grégory Sertic (Zürich), Christopher Rocchia (Sochaux)
Távozott: Lucas Ocampos (Sevilla, 15 000 000), Yusuf Sari (Trabzonspor, 250 000), Tomas Hubocan (szl.), Mario Balotelli (Brescia, i.), Rolando (szl.), Clinton N'Jie (Dinamo Moszkva, 5 500 000), Adil Rami (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Ajmen Abdennur (Valencia), Konsztantinosz Mitroglu (Galatasaray)

METZ
Érkezett: Victorien Angban (Chelsea U23, 6 000 000), Fabien Centonze (Lens, 3 00 000), Thierry Ambrose (Manchester City U23, 2 500 000), Habib Maiga (St.-Étienne, kv., 1 000 000), Manuel Cabit (AC Ajaccio, i.)
Kölcsönbe: Kévin N'Doram (Monaco)
Kölcsönből vissza: Gerónimo Poblete (San Lorenzo), Adama Traoré (Orléans), Vincent Thill (Pau)
Távozott: Cafú (Legia Warszawa, kv., 800 000), Jonathan Rivierez (Caen, i.), Iván Balliu (Almería, i.), Emmanuel Riviere (szl.), Olivier Boscagli (PSV, 2 000 000)
Kölcsönbe: Vincent Thill (Orléans), Gauthier Hein (Valenciennes),Laurent Jans (Paderborn)

MONACO
Érkezett: Gelson Martins (Atlético Madrid, 30 000 000), Benjamin Lecomte (Montpellier, 13 500 000), Ruben Aguilar (Montpellier, 8 000 000), Wissam Ben Yedder (Sevilla, 40 000 000), Henry Onyekuru (Everton, 13 500 000)
Kölcsönbe: Iszlam Szlimani (Leicester City)
Kölcsönből vissza: Adama Traoré (Cercle Bruges), Pelé (Nottingham Forest), Jusszef Ait Bennasszer (St.-Étienne), Paul Nardi (Cercle Bruges), Gabriel Boschilia (Nantes), Samuel Grandsir (Strasbourg), Antonio Barreca (Newcastle United), Youri Tielemans (Leicester City), Ibrahima Diallo (Brest), Loic Badiashile (Rennes), Irvin Cardona (Cercle Bruges), Keita Baldé (Inter)
Távozott: Ronaël Pierre-Gabriel (Mainz, 5 500 000), Jonathan Mexique (Cholet, kv.), Khéphren Thuram (Nice, i.), Andrea Raggi (szl.), Ibrahima Diallo (Brest, 2 000 000), Youri Tielemans (Leicester City, 45 000 000), Paul Nardi (Lorient, 1 500 000), Rony Lopes (Sevilla, 25 000 000), Irvin Cardona (Brest, 1 500 000)
Kölcsönbe: Kévin N'Doram (Metz), Julien Serrano (Cercle Bruges), Giulian Biancone (Cercle Bruges), Loic Badiashile (Cercle Bruges), Antonio Barreca (Genoa), Jordi Mboula (Cercle Bruges), Samuel Grandsir (Brest), Jean-Eudes Aholou (St.-Étienne), Djibril Sidibé (Everton, 2 500 000), Pelé (Reading), Nacer Chadli (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Georges-Kevin N'Koudou (Tottenham), Carlos Vinícius (Napoli), Adrien Silva (Leicester City), William Vainqueur (Antalyaspor)

MONTPELLIER
Érkezett: Téji Savanier (Nimes, 9 500 000), Andi Delort (Toulouse, kv., 4 500 000), Jordan Ferri (Lyon, 2 000 000), Arnaud Souquet (Gent, 2 800 000)
Kölcsönbe: Gerónimo Rulli (Real Sociedad, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Giovanni Sio (al-Ittihad), Morgan Poaty (Troyes), Isaac Mbenza (Huddersfield)
Távozott: Morgan Poaty (Guingamp), Jonathan Ligali (szl.), Isaac Mbenza (Huddersfield, 8 900 000), Benjamin Lecomte (Monaco, 13 500 000), Giovanni Sio (Genclerbirligi, 600 000), Elljesz Szkiri (1. FC Köln, 6 000 000), Ruben Aguilar (Monaco, 8 000 000), Paul Lasne (Brest, i.)

NANTES
Érkezett: Abou Ba (Nancy, 1 000 000), Dennis Appiah (Anderlecht, 750 000), Bridge Ndilu (Laval, i.), Marcus Coco (Guingamp, 3 000 000), Molla Wagué (Udinese, 1 500 000), Mehdi Abejd (Dijon, i.)
Kölcsönbe: Alban Lafont (Fiorentina), Moses Simon (Levante), Cristian Benavente (Piramidsz)
Kölcsönből vissza: Santy Ngom (Nancy), Alexis Alégué (Tours)
Távozott: Diego Carlos (Sevilla, 15 000 000), Koffi Djidji (Torino, kv., 4 500 000), Enock Kwateng (Bordeaux, i.), Ciprian Tatarusanu (Lyon, i.), Santy Ngom (Caen, 500 000)
Kölcsönbe: Anthony Limbombe (Standard Liege, 1 000 000), Quentin Braat (Niort), Maxime Dupé (Clermont Foot), Randal Kolo Muani (Boulogne)
Kölcsönből vissza: Majeed Waris (Porto), Valentin Eysseric (Fiorentina), Edgar Ié (Lille), Gabriel Boschilia (Monaco), Antonio Mance (Trencsén)

NICE
Érkezett: Khéphren Thuram (Monaco, i.)
Kölcsönből vissza: Romain Perraud (Paris FC), Vincent Marcel (Troyes)
Távozott: Rémi Walter (szl.), Christophe Jallet (Amiens, i.), Romain Perraud (Brest, 2 000 000), Allan Saint-Maximin (Newcastle United, 18 000 000)
Kölcsönbe: Jean-Victor Makeng (szl.)

NIMES
Érkezett: Vlatko Stojanovski (Renova, 300 000), Pablo Martinez (Strasbourg, i.), Zinedin Ferhat (Le Havre, i.), Romain Philippoteaux (Auxerre), Haris Duljevic (Dynamo Dresden, 1 000 000), Sidy Sarr (Chateauroux, 2 000 000), Lamine Fomba (Auxerre, 4 000 000), Lucas Deaux (Guingamp, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Kévin Denkey (Béziers)
Távozott: Téji Savanier (Montpellier, 9 500 000), Umut Bozok (Lorient, 1 500 000), Baptiste Valette (Nancy, i.), Rasid Alioui (Angers, i.), Féthi Harek (visszavonult), Hervé Lybohy (szl.), Denis Bouanga (St.-Étienne, 4 500 000), Sada Thioub (Angers, 3 500 000), Panajotisz Vlahodimosz (szerződését felbontották), Pierrick Valdivia (Guingamp, i.)
Kölcsönből vissza: Jordan Ferri (Lyon), Faitout Maouassa (Rennes), Baptiste Guillaume (Angers)

PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Pablo Sarabia (Sevilla, 18 000 000), Marcin Bulka (Chelsea U23, i.), Ander Herrera (Manchester Utd., i.), Loic Mbe Soh (PSG U19), Abdou Diallo (Dortmund, 32 000 000), Idrissa Gueye (Everton, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Rémy Descamps (Clermont Foot), Jesé (Betis), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Giovani Lo Celso (Betis, kv., 22 000 000), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen, 15 000 000), Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moszkva, 12 000 000), Timothy Weah (Lille, 9 500 000), Adrien Rabiot (Juventus, i.), Gianluigi Buffon (Juventus Turin, i.), Dani Alves (Sao Paulo, i.), Christopher Nkunku (RB Leipzig, 13 000 000), Rémy Descamps (Charleroi), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt, 7 000 000)

REIMS
Érkezett: Predrag Rajkovics (Maccabi Tel Aviv, 5 000 000), Björn Engels (Olympiakosz, kv., 4 000 000), Jehvann Diouf (Troyes, i.), Marshall Munetsi (Orlando Pirates)
Kölcsönből vissza: Grejohn Kyei (Lens), Lenny Vallier (Pau), Grégory Berthier (Red Star), Aly Ndom (Caen)
Távozott: Yohan Roche (Rodez, i.), Pablo Chavarría (Mallorca, i.), Marvin Martin (szl.), Johann Carrasso (szl.), Björn Engels (Aston Villa, 9 900 000), Thomas Fontaine (Lorient), Edouard Mendy (Rennes, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Abdul Rahman Baba (Chelsea), Sheyi Ojo (Liverpool)

RENNES
Érkezett: M'Baye Niang (Torino, kv., 15 000 000), Romain Salin (Sporting CP, i.), Flavien Tait (Angers, 9 000 000), Jérémy Morel (Lyon, i.), Edouard Mendy (Reims, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Faitout Maouassa (Nimes), Diafra Sakho (Bursaspor), Jordan Tell (Orléans), Denis Will Poha (Nancy)
Távozott: Brandon (Osasuna, 2 000 000), Mexer (Bordeaux, i.), Abdoulaye Diallo (Genclerbirligi, i.), Nicolas Janvier (Guimaraes B, i.), Ludovic Baal (Brest, i.), Hatem Ben Arfa (szl.), Mehdi Zeffan (szl.), Romain Danzé (visszavonult), Edvinas Gertmonas (szl.), Benjamin André (Lille, 7 000 000), Ismaila Sarr (Watford, 30 000 000), Tomás Koubek (Augsburg, 7 500 000), Rami Benszebaini (Mönchengladbach, 8 000 000)
Kölcsönbe: Namakoro Diallo (Avranches), Denis Will Poha (Guimaraes)
Kölcsönből vissza: Loic Badiashile (Monaco)

SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Harold Moukoudi (Le Havre, i.), Alpha Sissoko (Clermont Foot, i.), Denis Bouanga (Nimes, 4 500 000), Zaydou Youssouf (Bordeaux, 2 000 000), Sergi Palencia (Barcelona, 2 000 000), Rjad Budebuz (Betis, 3 500 000), Miguel Trauco (Flamengo, 1 000 000)
Kölcsönbe: William Saliba (Arsenal), Jean-Eudes Aholou (Monaco)
Kölcsönből vissza: Usszama Tannan (Utrecht), Mahdi Camara (Laval), Jorginho (CSZKA Szófia), Léo Lacroix (Hamburg), Assane Dioussé (Chievo), Franck Honorat (Clermont Foot)
Távozott: Habib Maiga (Metz, 1 000 000), Jorginho (Ludogorec, 850 000), Neven Szubotics (Union Berlin, i.), Pierre-Yves Polomat (Genclerbirligi, i.), Mickaël Panos (Pafosz, i.), William Saliba (Arsenal, 30 000 000), Rémy Cabella (FK Krasznodar, 12 000 000)
Kölcsönbe: Alexis Guendouz (Pau), Usszama Tannan (Vitesse), Makhtar Gueye (Nancy)
Kölcsönből vissza: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco), Timothée Kolodziejczak (Tigres UANL), Valentín Vada (Bordeaux), Yannis Salibur (Guingamp)

STRASBOURG
Érkezett: Alexander Djiku (Caen, 4 500 000), Jean-Ricner Bellegarde (Lens, 2 000 000), Lamine Koné (Sunderland, 1 500 000), Diogo Branco (Montijo, i.)
Kölcsönből vissza: Yoann Salmier (Troyes)
Távozott: Yoann Salmier (Troyes, 5 000 000), Pablo Martinez (Nimes, i.), Anthony Goncalves (Caen, i.)
Kölcsönbe: Idrissz Szaadi (Cercle Bruges)
Kölcsönből vissza: Lamine Koné (Sunderland), Sanjin Prcic (Levante), Samuel Grandsir (Monaco)

TOULOUSE
Érkezett: Efthimiosz Kulurisz (PAOK Szaloniki, 3 500 000), Agustín Rogel (Krilja Szovjetov Szamara, 2 500 000), Wesley Said (Dijon, 8 000 000)
Kölcsönbe: Jean-Victor Makengo (Nice), William Vainqueur (Antalyaspor), Nicolas Isimat-Mirin (Besiktas)
Kölcsönből vissza: Yann Bodiger (Córdoba), Clément Michelin (AC Ajaccio), Steven Fortes (Lens), Jessy Pi (Brest), Alexis Blin (Amiens), Steeve Yago (Le Havre)
Távozott: Christopher Jullien (Celtic, 8 000 000), Andi Delort (Montpellier, 4 500 000), Alexis Blin (Amiens, 1 650 000), Steven Fortes (Lens, 1 000 000), Clément Michelin (Lens, i.), Jimmy Durmaz (Galatasaray, i.), Yannick Cahuzac (Lens, i.), Jessy Pi (Caen), Francois Moubandje (Dinamo Zagreb, i.), Yann Bodiger (Cádiz, i.), Hakim El Mokeddem (Laval)
Kölcsönbe:
Firmin Mubele (Asztana), John Bostock (Nottingham Forest)
Kölcsönből vissza:
Manu García (Manchester City U23)

LEZÁRVA PÉNTEKEN, VASTAGGAL AZ ELMÚLT HÉT TÖTÉNÉSEI
kv.: kölcsönből vissza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik