MLSZ: a Puskás Aréna biztonságosabb lesz, mint az ország bármely más pontja

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 14:38
null
A Puskás Aréna a kupával (Fotó: Micheller Szilvia)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerint a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki mérkőzés időpontjában a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában.

„A Bayern München–Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót” – olvasható az MLSZ honlapján szerdán közzétett állásfoglalásban, amellyel a budapesti mérkőzés szervezését övező politikai állásfoglalásokra reagált.

Az MLSZ kiemelte, a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

„A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal” – olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét, a szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is, mert a több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyről gondoskodott az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern részéről várhatóan 2100 szurkoló érkezik a meccsre.

EURÓPAI SZUPERKUPA
CSÜTÖRTÖK
21.00:Bayern München (német)–Sevilla (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Az FC BAYERN MÜNCHEN KERETE AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Manuel Neuer, Sven Ulreich, Alexander Nübel.
Védők: Jerome Boateng, Alphonso Davies, David Alaba, Niklas Süle, Chris Richards, Lucas Hernández, Benjamin Pavard.
Középpályások: Joshua Kimmich, Javi Martínez, Corentin Tolisso, Adrian Fein, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Timothy Tillman, Mickaël Cuisance.
Támadók: Serge Gnabry, Leroy Sané, Joshua Zirkzee, Thomas Müller, Robert Lewandowski

A SEVILLA KERETE AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉSRE
Tomás Vaclík, Bono, Javi Díaz – Juan Soriano, Jesús Navas, Alejandro Pozo, Diego Carlos, Jules Koundé, Sergi Gómez, Sergio Escudero, Marcos Acuna, Fernando, Gudelj, Joan Jordán, Ivan Rakitic, Óliver Torres, Franco Vázquez, Óscar, Lucas Ocampos, Suso, Bryan, Munir, Luuk de Jong, Jusszef en-Nesziri, Carlos Fernández

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik