MLS: Guardiola segítője lesz Vieira utódja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 14:08
null
Pep Guardiola (középen) és Domenec Torrent (jobbra) sok sikert megélt együtt (Fotó: AFP)
Tizenegy év után elválnak Pep Guardiola és segítője, Domenec Torrent útjai: az 55 esztendős spanyol szakember az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York City FC vezetőedzője lesz.

 

Guardiola és Torrent 11 éven keresztül dolgozott együtt, a Barcelonánál, a Bayern Münchennél és a Manchester Citynél eltöltött idő alatt összesen 24 trófeát nyertek közösen. A segítő viszont ismét vezetőedzői szerepre vágyott – a 2005–2006-os szezonban irányította a Gironát –, ezért a távozás mellett döntött.

„Habár élveztem ezt a közösen eltöltött csodálatos tizenegy évet, mindig is az volt az ambícióm, hogy én irányítsak egy csapatot, és ennél jobb lehetőségben nem is reménykedhettem – mondta Torrent a New York City FC hivatalos oldalának. – Tisztában vagyok azzal, hogy tehetséges együttesünk van, sok meccset láttam, és élvezettel néztem a játékot. Alig várom, hogy megkezdhessem a munkát.”

Torrent az OGC Nice-hez távozó Patrick Vieira helyét veszi át, szerződése 2020 végéig szól – érdekesség, hogy Guardiolának 2021 nyarán jár le a szerződése a Manchester Citynél, így nincs kizárva, hogy ismét együtt dolgozzon a páros.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik