MLS: az Atlanta United a 2. szezonjában bajnok lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 07:12
null
Az Atlanta ünnepelhetett (Fotó: twitter.com/thesoccerdon)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték meg Atlantában az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) döntőjét, amelyet a 2014-ben alapított Atlanta United 2–0-ra megnyert a Portland Timbers ellen, így a második MLS-szezonjában máris bajnoki címet ünnepelhet.

Az alapszakaszt a Keleti főcsoport 2. helyén záró Atlanta United hazai pályán, rekordszámú, 73 ezer néző előtt léphetett pályára az MLS döntőjében a Portland Timbers ellen, és nagyon hatékony futballt bemutatva, két, kaput eltaláló lövésből két gólt szerezve 2–0-ra győzött.

Az első félidőben az egyik menteni igyekvő védőtől került a labda a teljesen üresen kilépő venezuelai Josef Martínez elé, aki kihasználta a ziccert, majd a második játékrészben egy bal oldali szabadrúgásnál fejjel gólpasszt adott a hosszún üresen érkező argentin Franco Escobarnak.

A négy esztendeje alapított Atlanta United így a második MLS-idényében bajnok lett, ennél hamarabb eddig csak a Chicago Fire tudott a csúcsra érni a ligában, amely 1998-ban rögtön az első évében aranyérmet nyert.

MLS
DÖNTŐ

Atlanta United–Portland Timbers 2–0 (J. Martínez 39., F. Escobar 54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik