Marozsán: A csapategység segített át minket a nehézségeken

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.18. 08:46
null
Magyar játékos, magyar szív, magyar zászló a futballcipőn – Marozsán Dzsenifer Budapesten küzdhet a BL-serlegért (Fotók: Török Attila)
Családja egy része először látja élőben futballozni a Lyon támadóját, aki a döntő megnyerésével az egyik Puskás Ferenc-rekordot is megdöntheti.

 

– Valóra vált az álma, a Lyon a Bajnokok Ligája budapesti döntőjének résztvevője. Milyen érzések kavarogtak önben, amikor az elődöntőn is túljutottak, és hogy érzi magát közvetlenül a finálé előtt?
– Fantasztikus pillanat volt, amikor Londonban a Chelsea elleni párharc visszavágóját lefújták, és tudatosult bennem, hogy a szülővárosomban BL-döntőt játszhatok. Hatalmas élmény nekem. Kemény út vezetett idáig, a Wolfsburg elleni negyeddöntő sem volt könnyű, és az angolok ellen is izgalmas mérkőzéseket vívtunk. Nem mindig játszottunk jól, de sikerült túljutnunk minden ellenfelünkön, az egész csapat nagyon izgatottan várja a szombat esti finálét.

– A múlt héten még a Francia Kupa döntőjében diadalmaskodtak. Mennyire fáradt a csapat, sikerült kihasználni a rendelkezésre álló időt a feltöltődésre?
– A kupadöntő megnyerése nagyon feldobott minket. A Bajnokok Ligájával előtte nem foglalkoztunk, igyekeztünk minden figyelmünkkel az aktuális feladatra összpontosítani. Mindenki nagyon fáradt és kimerült a szezon végére, de a rendelkezésünkre álló tíz nap elég volt a regenerálódásra.

BUDAPEST, TE CSODÁS

A Barcelona női csapata csütörtökön érkezett meg Budapestre, majd péntek délelőtt gyors reggeli és taktikai értekezlet után városnézéssel lazított a klub történetének legfontosabb női mérkőzése előtt. A lányok sétáltak a Duna-parton, majd visszamentek a szállodába, hogy az esti sajtótájékoztató és edzés előtt pihenjenek. A klub hivatalos honlapján is közzétett kép és videó tanúsága szerint mindenki remekül érezte magát, a játékosok a szakmai stáb tagjaival felszabadultan mosolyogtak a Lánchíd előtt. A találkozó természetesen a spanyol lapoknál is kiemelt figyelmet élvez, a katalán Mundo Deportivo tudósítója már péntek délután videóval jelentkezett a Parlament elől.

– Milyen csapatnak tartja a Barcelonát?
– Nagyon technikásnak, hiszen remek, kifejezetten labdabiztos játékosok alkotják. A szakmai stáb videókkal segített feltérképezni őket, felhívták a figyelmünket a gyenge pontjaikra. A lényeg amúgy egyszerű: ha úgy játszunk elöl, ahogyan szoktunk, biztos vagyok benne, hogy sok gondot okozunk a védelmüknek.

– A legutóbbi három Bajnokok Ligáját megnyerték, ez lehet sorozatban a negyedik győzelem. Ez erőt ad, vagy inkább teher?
– A korábbi trófeáknak a budapesti mérkőzés szempontjából nincs jelentőségük. Minden döntőben ötven-ötven százalék az esély a sikerre. Hiába vagyunk mi a címvédők, legalább ugyanúgy, sőt még jobban harcolnunk kell, mint a kihívónak. A Barcelona mindent megtesz azért, hogy megnyerje a kupát, nekünk az a feladatunk, hogy megakadályozzuk benne. A női Bajnokok Ligája történetében még egyetlen csapat sem volt képes arra, hogy egymás után négyszer az első helyen végezzen, lehet, ezt követően sem lesz rá példa, úgyhogy élni szeretnénk a lehetőséggel.

– A Lyon ebben az idényben is megállíthatatlanul menetelt, ennyivel erősebb a mezőnynél?
– Nem hinném. A keretünket remek játékosok alkotják, ám valójában a csapategység segített át minket a nehézségeken. Lehetetlen kilencven percen keresztül topformában játszani, a sikerek eléréséhez az kell, hogy mindenki tökéletesen tudja a dolgát, és szívből küzdjön a másikért. Mindegy, ki áll velünk szemben, képesek vagyunk alkalmazkodni a játékához, összetartók vagyunk, és ez általában meghozza a sikert.

 

– Három Bajnokok Ligája-győzelmet szerzett eddig pályafutása során, ugyanannyit, mint Puskás Ferenc. Tudta, hogy az újabb elsőséggel a legeredményesebb magyar futballista lehet ebben a tekintetben?
– Nem ismertem ezt a statisztikát, de igazán megtisztelő. A budapesti döntő most már ezért is különleges nekem, eddig főként azért volt az, mert a családom révén nagyon kötődöm Magyarországhoz. A rokonság az ismerősökkel és a barátokkal együtt ott lesz a stadionban, összesen több mint hatvan jegyet rendeltem nekik. Többen még sohasem láttak élőben futballozni, örülök, hogy erre éppen egy ilyen rangos eseményen kerül sor. Nagyon izgatott vagyok.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, BUDAPEST, GROUPAMA ARÉNA
18.00:
Lyon–FC Barcelona(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik