Man. City: ez a hat zene határozza meg Guardiola életét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.27. 13:32
null
A Manchester City trénerének élete nem csak mindig a futballról szól (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere nemrégiben a BBC Sportnak adott interjút, és elárulta, melyek azok a zeneszámok, amik meghatározták az életét.

A riport kicsit rendhagyó volt abban a tekintetben, hogy nem túl sok szó esett a labdarúgásról, viszont Guardiola rengeteg személyes dolgot elárult magáról, miközben felsorolta a hat kedvenc zenéjét.

1. Joan Manuel Serrat: Fiesta
Az egyik legismertebb katalán énekes számát azért választotta, mert ez gyerekkorának nyaraira emlékezteti és mindig boldoggá tudja tenni. Sokszor a mérkőzések előtt is meghallgatja, mivel rengeteg energiát ad neki.

2. Elton John: Your Song
Guardiola elárulta, hogy nagyon szereti Elton John zenéit, és álma volt, hogy elmehessen az egyik koncertjére. Azt is elmondta, hogy az előző idényben egy Watford elleni mérkőzésen volt szerencséje személyesen is találkozni a brit énekessel, ami hatalmas megtiszteltetés volt számára.

3. Frank Sinatra: New York, New York
Guardiola egy évet élt New Yorkban a Barcelonától való távozása után. Az amerikai városban tanult németül a Bayern Münchenhez való csatlakozása előtt, és elárulta, hogy már szólni akart Uli Hoeness elnöknek, hogy mégsem megy a csapathoz, mivel annyira nehéz elsajátítani a nyelvet, de azért mégis sikerült neki.

4. Oasis: Don't Look Back In Anger
Nem tudja elmagyarázni, hogy mennyire zseniális alkotás a manchesteri rockbanda zenéje. Elárulta: a Manchester City mérkőzései előtt ezt a számot hallgatják, valamint éneklik a stábbal, és úgy mennek ki a mérkőzésre.

5. Bill Fay: The Healing Day
Ez egy tökéletes zene a kikapcsolódásra a spanyol tréner szerint. Amikor otthon van a családjával, rendszeresen meghallgatja.

6. The Eagles: Hotel California
Guardiola szerint nincs olyan ember, aki ne szeretné ezt a zenét. Mindig a fiatalkorára emlékezteti ez a szám.

A TELJES INTERJÚ

 

Pep Guardiola: The six songs that define my life, love, football and family - BBC Sport

Manchester City manager Pep Guardiola chooses the songs that help define the key moments of his life and career in an exclusive interview with Spanish journalist Guillem Balague for BBC Radio 5 live.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik