Ligue 1: Neymar rasszizmussal vádolta, nem büntették meg

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 13:32
null
Álvaro González nem kapott büntetést (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság fegyelmi bizottsága hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nem talált elég bizonyítékot Álvaro González ellen, akit Neymar rasszizmussal vádolt meg a Paris Saint-Germain–Olympique Marseille (0–1) rangadó után.

 

Mint ismert, a vendég marseille-iek 1–0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Álvaro Gonzálezt, ezért piros lapot kapott.

A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus: nem!” – miközben a spanyolra mutatott. A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött a védőnek, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

A fegyelmi bizottság megvizsgálta az ügyet, a játékosok és a klubok képviselőinek meghallgatása után azonban nem talált elegendő bizonyítékot, így nem büntette meg Álvaro Gonzálezt.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat-, az Olympique védője, Jordan Amavi hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphetett pályára, és mindkettejüknek kiosztottak még egy egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést is. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhetett, továbbá utólag négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Ángel Di Maríát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik